MINISTRUL NATALIA INTOTERO LANSEAZĂ OFICIAL:  Platforma online a Muzeului Românilor de Pretutindeni

T.C.
Cultură / 1 octombrie 2018

Natalia-Elena Intotero (sursa foto: Twitter)

Natalia-Elena Intotero (sursa foto: Twitter)

Proiectul Muzeului pentru Românii de Pretutindeni s-a concretizat astăzi sub forma unei platforme online accesibile conaţionalilor de pe toate meridianele.

Ministrul Natalia-Elena Intotero a lansat versiunea virtuală la Roma, alături de reprezentanţi ai comunităţii româneşti şi de studenţii români din cadrul extensiei Facultăţii de Teologie, Universitatea din Bucureşti, a informat un comunicat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Platforma online a muzeului include secţiuni precum: Români din jurul graniţelor, Diaspora de mobilitate, Centenar, Exilul Românesc, Şcoala şi biserica, Vechi cărţi de identitate şi paşapoarte, Hărţi, Tradiţii şi Obiceiuri şi altele.

Ministrul a prezentat cu acest prilej conţinutul versiunii online şi a reamintit că Muzeul Românilor de Pretutindeni este un proiect pe care românii din diaspora şi din comunităţile istorice l-au dorit foarte mult, potrivit Agerpres.

"Am lansat această platformă în capitala ţării unde avem cea mai numeroasă comunitate din diaspora de mobilitate - să nu uităm că sunt aproape 1.200.000 de români cu rezidenţă în Republica Italiană. În acelaşi timp, de Roma se leagă originea şi existenţa noastră ca popor. Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit cu materiale pentru realizarea acestui proiect. Continuăm să lucrăm zi de zi pentru a-i îmbogăţi conţinutul şi sper ca în cursul anului următor muzeul propriu-zis să îşi deschidă porţile la Bucureşti", a spus ministrul Intotero, citată în comunicat.

Platforma a fost realizată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Muzeului Naţional de Istorie a României, Academiei Române, Editurii Eurodidactica, Patriarhiei Române, precum şi cu susţinerea mediului asociativ românesc de peste hotare.

Muzeul Românilor de Pretutindeni poate fi vizitat online accesând pagina: www.muzeulromanilordepretutindeni.gov.ro şi urmărind live-ul de pe pagina oficială de Facebook a MRP: https://www.facebook.com/mprpromania/.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb