MINISTRUL PSD, CONSTANTIN NIŢĂ, DESPRE RUPEREA COALIŢIEI DE GUVERNARE: "O criză politică suprapusă peste o criză economică ar fi un dezastru pentru ţară"

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 3 august 2009

Constantin Niţă cere un cod de conduită în cadrul coaliţiei.

Constantin Niţă cere un cod de conduită în cadrul coaliţiei.

Ministrul IMM-urilor, Constantin Niţă, a mai anunţat, ieri, că i-a propus premierului Emil Boc, în discuţia avută sâmbătă cu acesta, reducerea schemei salariaţilor din minister cu 200 de posturi. De asemena, ministrul pentru IMM-uri i-a propus premierului ca numai Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) să fie subordonate ministerului. El a explicat că restul agenţiilor vor deveni direcţii în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Vicepreşedintele PSD Constantin Niţă, ministrul IMM-urilor, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că ruperea coaliţiei nu ar avantaja niciuna dintre cele două formaţiuni componente.

În opinia sa, o criză politică ce s-ar suprapune crizei economice existente ar fi un dezastru pentru ţară.

Potrivit Agerpres, Constantin Niţă a declarat: "Ruperea coaliţiei nu avantajează nici un partid politic şi nici România. Ar însemna o criză politică suprapusă peste o criză economică profundă. (...) PSD nu va intra într-un astfel de joc politic, fiindcă noi ne dorim să ne facem datoria aşa cum am promis electoratului nostru".

Potrivit ministrului social-democrat, ruperea coaliţiei de guvernare PSD - PD-L nu reprezintă o soluţie, fiindcă un guvern fără majoritate politică nu va reuşi să redreseze situaţia economică din România.

Constantin Niţă a precizat: "O cădere economică de 8% poate fi cu greu remontată de un guvern fără o majoritate politică. E greu de crezut că un guvern de 32%, fie el PSD sau PD-L, ar putea rezista unei asemenea crize".

De asemenea, Niţă a reclamat "atacuri fără precedent" din partea democrat-liberalilor la adresa PSD, precizând că PSD, chiar dacă a avut "anumite atitudini critice la adresa unor măsuri ale PD-L, nu a atacat niciodată un membru al acestui partid".

Constantin Niţă a menţionat că este posibil ca "unele asocieri ale PSD din Parlament să fi creat nervozitate în PD-L".

Ministrul IMM-urilor a subliniat faptul că această chestiune va fi tranşată în şedinţa coaliţiei de luni.

"Este timpul să avem o conduită în cadrul coaliţiei", a conchis vicepreşedintele PSD.

Niţă, mulţumit de rezultatele negocierii cu FMI

Ministrul pentru IMM-uri, Constantin Niţă, a precizat că este mulţumit de negocierile avute cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pe marginea creşterii deficitului bugetar.

Niţă a precizat că social-democraţii doresc ca majorarea deficitului bugetar să fie condiţionată de creşterea investiţiilor în construcţia de locuinţe şi de autostrăzi.

Ministrul a explicat: "Apreciez flexibilitatea FMI în renegocierea ţintelor macroeconomice din acordul semnat. Am discutat despre deficitul bugetar, despre cum va fi el finanţat. Noi dorim ca majorarea deficitului bugetar să se ducă în creşterea volumului investiţiilor în locuinţe şi autostrăzi".

Niţă a menţionat că va susţine în continuare eliminarea impozitului forfetar de la 1 septembrie.

Ministrul a explicat: "Am şi găsit alternative, cum ar fi creşterea redevenţelor pentru apă minerală şi pentru câteva materiale de construcţii. Impozitul forfetar poate fi introdus în perioadă de creştere economică pentru a reduce nivelul evaziunii fiscale sau pentru a scădea birocraţia".

Constantin Niţă a adăugat că nu există riscul ca în perioada de criză taxele şi impozitele să crească şi că PSD nu agreează ideea creşterii nivelului cotei unice de impozitare sau a TVA-ului.

Totodată, ministrul a precizat că aşteaptă ca partenerii de guvernare să se exprime referitor la cele 24 de măsuri anticriză propuse de PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb