MINISTRUL RUS DE FINANŢE: Rusia vrea să obţină anul acesta aproape 14 miliarde de dolari din privatizări

Internaţional / 2 ianuarie 2016

Rusia vrea să obţină anul acesta aproape 14 miliarde de dolari din privatizări

Rusia vrea să obţină în noul an 1.000 de miliarde de ruble (13,53 miliarde de dolari) din privatizări, a afirmat joi ministrul rus de Finanţe, Anton Siluanov, semnalând o accelerare majoră a planurilor de vânzare a activelor de stat, potrivit Reuters.

Planurile, care par ambiţioase pe hârtie, au fost amânate în ultimii trei ani, din cauza turbulenţelor de pe pieţele financiare şi a dificultăţilor cu care se confruntă economia Rusiei, pe fondul sancţiunilor occidentale şi a scăderii preţurilor materiilor prime.

Totuşi, aceste evoluţii negative determină Guvernul de la Moscova să încerce să facă rost de bani, accelerând planurile de privatizare ca o alternativă la majorarea taxelor, reducerea cheltuielilor sau epuizarea rezervelor fiscale.

"Anul viitor, vom schimba semnificativ abordarea noastră referitoare la procesul de privatizare. Guvernul rus pregăteşte propuneri de vânzare a unor participaţii în marile companii de stat", a afirmat Siluanov într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya-24.

Iniţial vor fi pregătite pentru privatizare firmele petroliere Rosen şi Bashneft, a anunţat Anton Siluanov. Guvernul de la Moscova deţine 69,5% din Rosen şi în 2013 a anunţat că vrea să vândă 19,5% din acţiunile companiei.

În timp ce ministrul rus de Finanţe este decis să accelereze privatizările pentru a majora veniturile statului, şefii unor companii importante, cum ar fi directorul general al Rosneft, Igor Sechin, cer amânarea vânzărilor până când preţurile companiilor listate se vor redresa. Rosneft este cea mai mare companie petrolieră din Rusia, fiind responsabilă pentru 40% din producţia totală a ţării.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb