Ministrul Tineretului cumpără noi acţiuni la compania care îi provoacă probleme de integritate

Mihnea RĂu
Ziarul BURSA #Politică / 24 iulie 2009

Sorina Plăcintă, ministrul Tineretului şi Sportului

Sorina Plăcintă, ministrul Tineretului şi Sportului

Sorina Plăcintă s-a angajat, în luna mai, să cumpere un nou pachet de acţiuni la societatea Milcofil, exact compania care îi provoacă probleme cu Agenţia Naţională de Integritate

Proaspătul ministru al Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, îşi subţiază conturile pentru a achiziţiona alte acţiuni la o companie pe care o controla oricum, direct şi indirect, cu ajutorul soţului. Culmea este că societatea Milcofil, pe care actualul ministru s-a angajat acum două luni, să o controleze în proporţie de 96%, să fie exact compania care îi dă bătăi de cap astăzi pentru că nu ar fi declarat-o în declaraţia de interese nici înainte de această ultimă operaţiune.

Agenţia Naţională pentru Integritate s-a autosesizat în cazul proaspătului ministru al Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, pentru probleme legate de declaraţia sa de interese, după ce site-ul de informaţii Hotnews a dezvăluit recent că Sorina Plăcintă a omis să menţioneze în declaraţia sa, depusă la Senat, că este acţionar al societăţii Milcofil, societate la care i-ar fi angajat pe fiul unui inspector ANAF, pe fiica adjunctului Gărzii Financiare, pe fiul şefului administraţiei financiare şi pe fiul unui şef de la finanţe publice Vrancea.

Din datele ziarului Bursa rezultă că actualul ministru intenţiona încă din luna mai 2009 să preia pachetul de acţiuni de la compania Milcofil de la o altă firmă afiliată- Sorste. Acţionarii societăţii Sorste au aprobat, la sfârşitul lunii mai 2009, ca întregul pachet de 626 de mii de acţiuni pe care îl deţinea la compania Milcofil să fie vândut, cu plata în rate, către doamna Sorina Plăcintă la un preţ minim de 1,5 lei pe acţiune, adică la o valoare totală de 940 de mii de lei. Ministrul trebuia să achite 15% din valoare până la sfârşitul lunii iunie 2009, iar diferenţa de 799.145 de lei, până cel târziu la data de 30 iunie 2012.

Acţionarii Sorste şi cei ai Milcofil, care în mare sunt aceiaşi, au mai decis ca doamna Plăcintă să primească drept de vot pentru toate acţiunile Sorste chiar dacă ele nu au fost plătite integral. Deşi decizia acţionarilor a fost luată în mai, existând deci promisiunea de cumpărare din partea doamnei ministru, totuşi în declaraţiile sale de interese şi avere de pe site-ul Senatului, reactualizate în iunie, nu apare acest angajament.

Hotnews.ro a dezvăluit că ministrul nu şi-a declarat participaţiile la compania Milcofil unde i-a angajat pe fiul unui inspector ANAF, pe fiica adjunctului Gărzii Financiare, pe fiul şefului administraţiei financiare şi pe fiul unui şef de la finanţele publice Vrancea. Cei patru copii ai şefilor administraţiilor fiscale din judeţ apar ca şi cenzori ai companiei Milcofil.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, actualizate în 2 iunie 2009, Sorina Plăcintă figura ca acţionar la patru firme, între care şi Milcofil SA. Aici, Hotnews susţine că ministrul deţinea 91,84% din acţiuni. Nici în declaraţia de interese din decembrie 2008, nici în cea din iunie 2009, senatorul PDL Sorina Plăcintă nu scrie că e acţionar la Milcofil SA, fosta filatură din Vrancea, privatizată în 1997.

Grupul de firme controlate de actualul ministru, cu activităţi în Focşani şi Râmnicu Sărat, a trecut în ultimii ani prin mai multe procese de fuziuni şi divizări. De pe urma acestor programe de restructurări a rezultat un teren de aproape trei hectare în Râmnicu Sărat, pe care una din firmele soţului actualului ministru l-a scos la vânzare, de jumătate de an, pentru un preţ de 2,3 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb