Ministrul ucrainean de externe cere NATO "arme, arme şi iar arme"

G.D
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 7 aprilie 2022

Ministrul ucrainean de externe cere NATO "arme, arme şi iar arme"

Şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, a cerut astăzi ţărilor membre NATO să furnizeze mai multe arme Ucrainei pentru combaterea forţelor ruse, indicând că, în cadrul reuniunii pe care o va avea astăzi cu aliaţii NATO la Bruxelles, are trei puncte pe ordinea de zi: "arme, arme şi iar arme", relatează AFP şi EFE, conform Agerpres.

"Agenda mea este foarte simplă. Am venit să cer trei lucruri: arme, arme şi arme. Cu cât mai repede vor fi livrate, cu atât mai multe vieţi vor fi salvate, iar distrugerea va fi evitată", a pledat ministrul ucrainean de externe la sosirea sa la sediul NATO din Bruxelles pentru o reuniune cu omologi ai săi din ţările Alianţei Nord-Atlantice.

"În ultimele săptămâni, armata ucraineană şi întreaga naţiune ucraineană a demonstrat că ştie cum să lupte, ştie cum să câştige, dar fără o aprovizionare durabilă şi suficientă cu armele cerute de Ucraina, aceste victorii vor fi însoţite de sacrificii enorme", a spus Kuleba.

Aflat în turneu în Europa, şeful diplomaţiei ucrainene a afirmat că "cel mai bun mod de a ajuta Ucraina acum este să i se ofere tot ceea ce este necesar pentru a-l descuraja pe (preşedintele rus Vladimir) Putin şi a învinge armata rusă în Ucraina, pentru ca războiul să nu escaladeze şi mai mult".

Mai exact, el a spus că Ucraina are nevoie, în special, de avioane, rachete antinavă, transportoare blindate şi sisteme grele de apărare aeriană.

"Cred că învoiala propusă de Ucraina este corectă: voi ne daţi arme, noi ne sacrificăm vieţile, iar războiul se limitează la Ucraina", a subliniat Dmitro Kuleba.

Kuleba consideră că nu ar trebui să existe nicio diferenţă între armele defensive şi cele ofensive, "deoarece orice armă folosită pe teritoriul Ucrainei de armata ucraineană împotriva unui agresor străin este defensivă prin definiţie".

"Deci, orice distincţie între ofensivă şi defensivă nu are niciun sens când vine vorba de situaţia din ţara mea. Acele ţări care spun că putem oferi Ucrainei arme defensive, dar nu suntem în măsură să-i dăm arme ofensive, sunt ipocrite. Este pur şi simplu o abordare nedreaptă şi nejustificată", a spus el.

Referitor la Germania, ministrul ucrainean a recunoscut că aceasta a făcut "un pas revoluţionar, schimbându-şi poziţia de la a nu furniza deloc arme la a permite anumite livrări şi a furniza Ucrainei în special arme antitanc".

"Cu toate acestea, este clar că Germania poate face mai mult, având în vedere rezervele şi capacităţile sale şi lucrăm cu guvernul german pentru a ne furniza arme suplimentare", a adăugat şeful diplomaţiei ucrainene.

Cât priveşte sancţiunile împotriva Rusiei, el a apreciat că s-a făcut un pas înainte şi că în urmă cu doar o săptămână măsurile restrictive propuse erau mult mai slabe.

Totuşi, Kuleba a insistat asupra unui embargo complet asupra petrolului şi gazelor ruseşti, excluderea tuturor băncilor ruseşti din sistemul internaţional Swift şi închiderea tuturor porturilor pentru navele şi mărfurile ruse, cu cât mai puţine excepţii posibile, doar pentru motive umanitare.

El a insistat ca ucrainenii să nu fie nevoiţi să plătească cu "viaţa, sănătatea şi suferinţa lor" pentru aplicarea de noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Ţările NATO furnizează arme Ucrainei, dar Alianţa încearcă, de asemenea, să fie atentă să nu se angajeze într-un război pe scară largă cu Rusia, notează EFE.

"Ucraina are dreptul să se apere. Vom asculta necesităţile care ne vor fi prezentate de Dmitro Kuleba şi vom discuta despre cum să răspundem", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de AFP.

"Vom continua să sprijinim Ucraina pentru a o ajuta în capacitatea sa de a se apăra, dar este important pentru noi să ne coordonăm împreună, să acţionăm împreună şi nu să acţionăm individual", a reacţionat ministrul german de externe Annalena Baerbock la sosirea sa la Bruxelles. Ea a propus organizarea unei reuniuni informale a miniştrilor de externe din NATO în luna mai la Berlin.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Medicamente pentru cap nu vrei?

    1. Era bine sa ceara ca daca tot confisca rusii convoaiele de provizii poate erau salvati si cativa dintre ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb