Mioara Mantale consideră decizia de schimbare a sa din funcţia de prefect "nelegală şi netemeinică"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 4 septembrie 2007

Mioara Mantale consideră decizia de schimbare a sa din funcţia de prefect "nelegală şi netemeinică"

Fostul prefect al Capitalei, Mioara Mantale, a anunţat, ieri, înainte de învestirea noului prefect, Cătălin Deacones­cu, că va contesta la Curtea de Apel hotărârea Guvernului prin care a fost schimbată din funcţie. În opinia Mioarei Mantale, decizia Executivului este "nelegală şi netemeinică". "Reprezintă un abuz de drept, pentru că modalitatea de modificare a raporturilor de serviciu ale înalţilor funcţionari publici e reglementată de Statutul funcţionarilor publici, de hotărârea guvernului 341, Codul muncii şi multe alte acte normative. Aproape toate sunt încălcate, nu se respectă principiile fundamentale care stau la baza acestor reglementări, anume, legalitate, obiectivitate, imparţialitate, transparenţă. Vreau să vă spun că, potrivit acestor legi, este dreptul meu să fiu informată cu privire la toate deciziile care mă vizează" - a afirmat Mantale.

Fostul prefect a declarat că a primit de la Monitorul Oficial decizia Guvernului şi este nemulţumită că nu s-a realizat "pe calea normală, de la guvern sau de la minister". "Am primit hotărârea guvernului prin care eu sunt trecută în funcţia de subprefect. În niciun alt normativ nu există acest termen. Există delegare, transfer, alţi termeni care ar fi putut fi inseraţi în această hotărâre de guvern"- a afirmat Mantale, care a acuzat şi faptul că decizia Executivului nu este motivată în nici un fel. Ea şi-a exprimat nemulţumirea şi faţă de faptul că a fost privată de posibilitatea contestării deciziei Guvernului.

Declarându-se optimistă în ceea ce priveşte viitorul său demers în justiţie, ea este sigură de succesul acestuia. "Eu voi reveni pe post cu toate drepturile aferente. În aceste două luni, voi îndeplini funcţia de subprefect şi dreptul meu o să îl cer în instanţă" - a spus Mantale.

Referitor la cele invocate de Mioara Mantale la învestirea prefectului Cătălin Deaconescu, secretarul de stat pentru relaţia cu prefecturile, Victor Paul Dobre, a arătat că decizia guvernamentală s-a baza pe principiul mobilităţii înalţilor funcţionari publici, aplicat cu succes şi în alte state europene, precum Franţa sau Italia. "Nu avem un plan de înlocuiri, este o decizie guvernamentală, nu este vorba despre nicio sancţiune", a explicat Dobre, subliniind că Guvernul este cel care decide integral unde sunt numiţi înalţii funcţionari publici. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, care a participat la ceremonia de învestire, a ţinut să reamintească că în perioada interbelică liberalii numeau prefecţi pe o perioadă de numai doi-trei ani, pentru ca ei să nu intre în interesele de pe plan local.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb