Mircea Băsescu a fost arestat pentru 30 de zile

E.D.
Anticorupţie / 21 iunie 2014

Mircea Băsescu a fost arestat pentru 30 de zile

Update 16:15 Tăriceanu cere raport de la SRI şi SPP

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat astăzi că va cere SRI şi SPP un raport privind protecţia informativă a lui Traian Băsescu, din care să rezulte dacă preşedintele a fost informat despre activităţile ilegale ale fratelui său, Mircea Băsescu.

După cum a precizat Tăriceanu, "Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază au atribuţii legale şi norme interne precise privind protecţia informativă în cazul vizitelor efectuate de Preşedintele României, prin care să se asigure că Preşedintele României nu intră în contact cu persoane care au probleme cu legea sau care reprezintă un pericol pentru viaţa Preşedintelui".

"SRI şi SPP sunt obligate să asigure protecţia informativă a soţului sau soţiei Preşedintelui şi a tuturor rudelor sale de gradul 1 şi au obligaţia să informeze organele abilitate ale statului în cazul în care constată activităţi cu caracter ilegal", a adăugat el, precizând că va face demersurile procedurale regulamentare necesare pentru ca rapoartele SRI şi SPP privind protecţia informativă a Preşedintelui României în cazul vizitelor la clanul "Bercea" să fie puse la dispoziţia Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii S.R.I., în vederea întocmirii unui Raport.

---

Mircea Băsescu a fost dus vineri seară în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi a fost contestată la Curtea de Apel de avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă.

De asemenea, instanţa a emis un mandat de arestare şi pe numele lui Marian Căpăţână, cel care a intermediat banii luaţi de Mircea Băsescu de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a fost reţinut joi de procurorii DNA. Mircea Băsescu este acuzat că ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, cunoscut şi sub numele de Bercea Mondial, pentru a interveni pe lângă judecători, astfel încât interlopul să scape de închisoare.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpăţînă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl său (Sandu Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

La începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Marian Căpăţînă suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă şi în schimbul promisiunii că banii vor fi remişi mai departe lui Mircea Băsescu, pentru ca acesta să intervină pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de Bercea Mondial şi a altor cereri incidente în respectiva cauză.

Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-a remis şi suma de 350.000 de euro lui Marian Căpăţînă.

Intervalul în care Florin Anghel i-a remis sume de bani lui Marian Căpăţînă este cuprins între 20 februarie 2011 (data luării măsurii arestării preventive faţă de Bercea Mondial) şi 22 februarie 2012 (data pronunţării hotărârii de condamnare la instanţa de fond).

Din suma totală de 600.000 de euro, Mircea Băsescu a primit 250.000 de euro în schimbul promisiunii că, prin influenţa pe care o are asupra magistraţilor, poate obţine o soluţie favorabilă pentru Bercea Mondial, adică va obţine fie o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Acuzate de "inalta poarta" de ineficienta in lupta cu coruptia, organele abilitate ale statului au inceput sa scoata la inaintare dosare din ce ce in ce spectaculoase. Dupa ce au reusit sa sinucida fotbalul romanesc, organele au sarit apoi la gatul politicienilor si a oamenilor de afaceri riscand sa distruga si asa firavul capitalism autohton. E limpede pentru tot prostu' ca intr-o competitie fair firmele occidentale nu au adversar pe piata din Romania. Si in aceste conditii credeti ca mai e vreo sansa pentru acumularea de capital vitala pentru firmele romanesti? Pe cei ce nu au invatat la istorie despre cum s-a petrecut acumularea primara de capital prin SUA, dar si pe la alte "case mari" europene ii invit sa dea un search pe net...

    1. Da, sa fure toti de la tine, ca sa se realizeze acumularea primara de capital. De la mine nu sunt de acord sa fure.

      Lasand la o parte ca am intrat sa citesc articolul neantelegand ce este economic intr-o arestare preventiva, vreau sa punctez ca nici daca sunt lasati sa fure, cei ce fura nu vor realiza nimic pozitiv pentru Romania. Furtul bestial nu inlocuieste acumularea normala de capital care trebuie sa ie rezultat a unei activitati legitime!!. Nici o tara normala nu promoveaza acumularea de capital si implicit putere in mana crimei organizate! Nu se mai poate in 2014 domnule Coe!

    De acum , sunt sigur ca nimic nu opreste justitia sa faca peste tot curatenie . Cei de la Antena 3 sunt bucurosi acum numai ca ar trebui sa se gandeasca amar ca urmeaza seful lor , fara doar si poate .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb