Mircea Fechet: "SGR va colecta 200 milioane ambalaje în luna mai"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 15 mai

Mircea Fechet a precizat: "Cifrele arată că 160 milioane de ambalaje au fost colectate în luna aprilie, adică 160 milioane de PET-uri. Pe 7 mai, s-au colectat aproape zece milioane de ambalaje". (Sursa foto: facebook / Ministerul Mediului - Romania)

Mircea Fechet a precizat: "Cifrele arată că 160 milioane de ambalaje au fost colectate în luna aprilie, adică 160 milioane de PET-uri. Pe 7 mai, s-au colectat aproape zece milioane de ambalaje". (Sursa foto: facebook / Ministerul Mediului - Romania)

English Version

Sistemul Garanţie-Returnare va înregistra o premieră la sfârşitul acestei luni când va depăşi borna de 200 milioane ambalaje colectate în 30 de zile, a afirmat Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, ieri, la inaugurarea centrului de numărare şi sortare de la Otopeni.

Mircea Fechet a precizat: "Cifrele arată că 160 milioane de ambalaje au fost colectate în luna aprilie, adică 160 milioane de PET-uri. Pe 7 mai, s-au colectat aproape zece milioane de ambalaje. Cu această ocazie, îmi permit să fac şi un pronostic. Sunt convins că, în luna mai, vom depăşi bariera de 200 de milioane de ambalaje colectate într-o lună, la fel cum mă aştept ca sistemul să crească în fiecare zi. Bineînţeles că trebuie să vorbim şi despre oportunităţile de natură economică pe care Sistemul Garanţie-Returnare le aduce. Cele 150 de locuri de muncă de aici, în Otopeni, la care se adaugă probabil alte sute de locuri într-o industrie orizontală, care pleacă de la colectare şi se termină la reciclarea acestor ambalaje, discutăm despre investiţii, despre oportunităţi de business, lucru care nu poate decât să întregească acest efort de mediu pe care îl facem în fiecare zi".

La rândul său, Gemma Webb, CEO al RetuRO, compania care se ocupă de gestionarea SGR, a arătat că până în prezent consumatorii români au returnat peste 350 de milioane de ambalaje.

Gemma Webb a spus: "Românii au răspuns minunat la acest sistem, iar cantităţile de ambalaje returnate cresc din ce în ce mai mult, cu o rată exponenţială. Până acum, consumatorii români au returnat peste 350 de milioane de ambalaje, un lucru fantastic. În ultimele zece zile, doar de la munte şi de la mare am colectat 10 milioane de ambalaje. (...) am anticipat faptul că vine vara şi ne-am pregătit pentru o creştere exponenţială în ceea ce priveşte ratele de returnare în sistem şi am îmbunătăţit eficienţa logistică. O parte dintre aceste măsuri o reprezintă creşterea numărului de camioane pentru transport. Avem 500 de camioane care colectează de trei ori mai mult decât am avut la începutul lunii aprilie".

Reprezentanta SGR a precizat şi cum se va desfăşura activitatea la centrul din Otopeni: "Aici vom angaja peste 150 de persoane, deci vorbim despre 150 de locuri de muncă verzi, ceea ce înseamnă că vom avea peste 500 de persoane angajte în întreaga ţară în cele patru centre deschise până acum. La Centrul de la Otopeni vom procesa sticlă, plastic şi aluminiu. Sunt ambalaje din aceste materiale pe care le vom număra, le vom sorta în funcţie de material, de culoare, le vom compacta, iar apoi vom vinde materialele reciclatorilor care le vor aduce înapoi în sistem. Aşadar, este fundaţia economiei circulare în România şi este un pas înainte foarte mare pentru noi. În Bucureşti, pot fi sortate 1,8 miliarde de ambalaje, iar la nivel naţional avem capacitatea de a număra şi sorta aproape trei miliarde de ambalaje, anual. Vedem că sistemul începe, treptat, să colecteze din ce în ce mai multe ambalaje şi se dezvoltă astăzi cele patru centre regionale din Cluj, Braşov, Timişoara şi Otopeni. Avem o infrastructură pe care continuăm să o dezvoltăm şi vom mai deschide centre în Bacău, Dolj şi Prahova, în următoarele două luni".

Centrul de numărare şi sortare a ambalajelor SGR, deschis ieri în Otopeni, se alătură celor trei deja deschise, până în prezent, în judeţele Cluj, Timiş şi Braşov.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. hoti si mincinosi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb