Mircea Geoană a demisionat de la NATO

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 4 septembrie

Sursa foto: www.nato.int

Sursa foto: www.nato.int

English Version

Mircea Geoană a demisionat, ieri, din funcţia de secretar general adjunct al NATO, după ce l-a anunţat, în prealabil, despre acest gest pe Jens Stoltenberg, Secretarul General al alianţei militare. Potrivit documentului înaintat şefului NATO, demisia lui Geoană intră efectiv în vigoare în 10 septembrie, când va înceta orice activitate desfăşurată în cadrul instituţiei de la Bruxelles.

Potrivit unui comunicat de presă emis de NATO, Jens Stoltenberg i-a mulţumit lui Geoană pentru activitata depusă în cadrul organizaţiei internaţionale: "Mircea a slujit NATO aproape cinci ani. Concentrarea lui asupra tehnologiei şi provocărilor emergente de securitate a fost esenţială pentru a stimula inovaţia în Alianţă. Este un adevărat transatlantist, iar munca sa cu partenerii a adus foarte mult beneficii NATO. Îi doresc toate cele bune pentru viitor".

Sursa citată aminteşte că Mircea Geoană este primul român care a ocupat funcţia de secretar general adjunct, fiind totodată şi primul reprezentant al statelor care au aderat la NATO după încheierea Războiului Rece care a ocupat acest post de rang înalt.

Potrivit NATO, atribuţiile lui Mircea Geoană vor fi preluate interimar începând din 10 septembrie de Boris Ruge, secretar general adjunct pentru afaceri politice şi politică de securitate, până la numirea unui nou secretar general adjunct al alianţei militare.

Imediat după înaintarea demisiei, Mircea Geoană a afirmat într-o postare pe contul oficial de Facebook că a fost onoarea vieţii sale să fie în conducerea NATO şi i-a mulţumit secretarului general Jens Stoltenberg "pentru încredere şi prietenie".

"Împreună, în ultimii cinci ani, am traversat multe momente dificile, dar am împărtăşit şi nenumărate realizări, alături de echipa noastră remarcabilă. Pe măsură ce trec la un nou capitol, privesc cu mândrie la timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianţe din istorie", a scris Mircea Geoană, fără a face vreo menţiune despre o eventuală candidatură a sa la alagerile prezidenţiale din 24 noiembrie, deşi presa scrie că se pregăteşte pentru acest pas.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Mircea Geana va avea sansa sa demonstreze daca este pro european sau pro PSD . Cand ? In turul 2 la alegerile prezidentiale. Atunci vom vedea daca o va sustine pe Elena Lasconi sau il va sustin pe analfabetul Ciolacu?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb