Mişcări de stradă fără precedent, în Capitală

Alexandra Crăciun, Dan Nicolaie
Miscellanea / 6 septembrie 2013

Se pregăteşte o mini-revoluţie?

Miza finală a revoltelor din week-end - căderea Guvernului, potrivit unor surse

Mediul online a fost "bombardat" în ultimele zile de mesaje prin care diverşi activişti au reclamat faptul că Guvernul a comis o nedreptate în cazul adoptării legii exploatării de la Roşia Montană, motiv pentru care ar trebui să-şi dea demisia.

De duminica trecută, în fiecare seară, peste 2000 de protestatari au ieşit în stradă, scandând de fiecare dată "USL şi PDL, aceeaşi mizerie!" sau " Demisie Guvernului".

Protestatarii au afirmat că, dacă legea exploatării de la Roşia Montană nu va fi anulată, atunci acţiunile se vor înteţi, zicând că aceste mişcări nu sunt decât începutul unei revolte asemănătoare celei din Turcia.

Potrivit unor surse, aceste mişcări ar fi fost plănuite dinainte, miza finală fiind căderea Guvernului, nemulţumirea oamenilor atingând cote maxime, în ultima perioadă.

În plus, revoltele au luat amploare, ieri seară, la mitingul pentru Roşia Montană paticipând şi mulţi părinţi care au cerut Guvernului să promulge legea pentru eutanasierea câinilor date fiind evenimentele recente când un copil a fost sfâşâiat de câini.

Totodată, mişcările de stradă au luat amploare, în ultimele ore, şi pe fondul meciului din această seară, dintre ţara noastră şi Ungaria.

În week-end, potrivit mesajelor de pe reţele de socializare, vor veni în Capitală câteva mii de oameni din toate oraşele mari ale ţării ca să protesteze împotriva legii exploatării de la Roşia Montană şi împotriva Guvernului.

Autorităţile au fost depăşite din nou, fanii maghiari provoacă haos în Bucureşti

Autorităţile au fost din nou depăşite de situaţie, nu e o noutate, singura problemă este că în cazul suporterilor maghiari care şi-au făcut de cap prin Capitală nu mai au timp să organizeze un referendum la care să ne întrebe dacă îi dorim sau nu pe străzi.

Ştirile negative curg, impresia generală este aceea a unui început de apocalipsă, cauzată de câteva minţi înfierbântate de alcool dar şi de reacţia neadaptată la realitate a forţelor de intervenţie. Au apărut şi primele zvonuri care anunţă pentru această seară, imediat după meci, un mega miting la care pe lângă cei care demonstrează împotriva proiectului de la Roşia Montană să apară oamenii care susţin eutanasierea rapidă a câinilor maidanezi dar şi galeriile unor echipe de fotbal prezente la meciul România - Ungaria. Cum în Bucureşti mai sunt prezenţi şi aproximativ 3000 de suporteri fanatici maghiari, combinaţia este una explozivă.

Oameni răniţi, terase devastate în zona Centrului Vechi, autobuze avariate, jurnalişti agresaţi este un prim bilanţ al trecerii prin Bucureşti a fanilor maghiari. Există informaţii că în rândul acestora s-ar afla şi ultraşi care în Ungaria au interdicţie de a intra pe arene sportive, poliţiştii maghiari care însoţesc galeria încercând să-i depisteze pe aceştia şi în colaborare cu poliţia română să-i izoleze.

Incidente violente au avut loc în Centrul Istoric din Bucureşti, în care au fost implicaţi suporteri maghiari aflaţi la barurile din zonă, la faţa locului intervenind echipajele de jandarmi, care au fost nevoiţi să folosească gaze lacrimogene, pentru a-i calma pe fanii violenţi. Jandarmii i-au scos pe suporteri din Centrul Istoric şi i-au dus spre autobuzele care urmau să îi transporte la Arena Naţională.În momentul în care au fost urcaţi în autobuze, unii suporteri au devenit din nou violenţi, aruncând cu sticle spre jandarmi.

Pe de altă parte, peste 1.500 de suporteri maghiari au ajuns în Gara de Nord după ce la un moment dat trenul a fost oprit în zona Podului Grant, după ce au tras semnalul de alarmă. După ce au fost coborâţi din tren, suporterii au fost escortaţi de jandarmi spre autocarele care îi aşteptau pentru a-i duce la Arena Naţională. Aşa cum era uşor de anticipat, suporterii au devenit violenţi, au agresat oamenii din gară şi au aruncat petarde, jandarmii au au intervenit, lovind suporterii cu bastoane şi folosind gaze lacrimogene care au afectat şi călătorii paşnici.

Apelurile la calm lansate în mod repetat de către premierul Victor Ponta în ultimele zile par lovite de nulitate în actualul context, din nefericire mult prea calme fiind forţele de ordine care au reacţionat destul de greu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. asta cu referendumul cu ungurii e tare de tot. oprescu ar fi in stare, ca sa nu mai vorbim de curajosul ponta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb