Mişu Negriţoiu, ING Bank: "Urmează, probabil, ajustări ale impozitării"

DORU MOCANU, IAŞI
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 iunie 2010

"Este greu de spus dacă măsurile iniţiate de Guvern sunt suficiente, cert este doar că ele sunt necesare", a declarat, ieri, Mişu Negriţoiu, preşedintele ING Bank, la Iaşi. Domnia sa este de părere că urmează, probabil, şi ajustări ale impozitării, dar consideră că reintroducerea impozitului progresiv nu este o soluţie relevantă: "În principiu, nu există soluţii alternative la cele propuse de Guvern, este o chestiune mai degrabă tehnică. Problema este că guvernanţii s-au trezit destul de târziu, ar fi trebuit să se trezească de cel puţin doi ani. Devenise clar că veniturile se menţineau constante, dar cheltuielile publice creşteau foarte mult şi la un moment dat era necesară intervenţia pentru limitarea deficitului". În opinia domnului Negriţoiu, limitarea deficitului ar trebui impusă prin Constituţie, astfel încât guvernele să fie constrânse să se încadreze într-un anumit volum de cheltuieli publice, să aibă cât mai puţin spaţiu de manevră în această zonă.

În ce priveşte efectul impozitării cu 16% a veniturilor obţinute din dobânzile bancare, preşedintele ING Bank consideră că această măsură nu va avea ca efect o diminuare a volumului depozitelor. "În principiu, este o regulă fiscală normală, pentru că în condiţii normale orice câştig se impozitează. Vor scădea câştigurile din dobânzi în urma aplicării acestui impozit, dar oamenii îşi vor păstra în continuare banii în bănci. Cei care au bani şi vor să investească o mai pot face în sectorul imobiliar, în opere de artă, în aur, dar o parte dintre aceste soluţii nu reprezintă un comportament de masă, aşa încât mare parte a populaţiei îşi va păstra economiile tot în bănci", crede Mişu Negriţoiu.

Domnia sa a mai spus că în această perioadă se observă o tendinţă de întărire a dolarului american în raport cu moneda unică europeană, dar recomandarea cea mai "sănătoasă" ar fi ca eventualele plasamente în valută să se realizeze pe mai multe direcţii: dolar, euro şi leu. "În ce priveşte leul, noi avem o prognoză de depreciere a acestuia, nu mare, dar de depreciere", a mai spus preşedintele ING Bank.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb