Moguliada a ajuns la o nouă etapă: "formatorii de opinie"!

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 20 martie 2015

Oreste Teodorescu, despre Elena Udrea: "În loc să îmbătrânească frumos, începe să semene tot mai mult cu Elena Ceauşescu, că Nicolae era bărbat".

Oreste Teodorescu, despre Elena Udrea: "În loc să îmbătrânească frumos, începe să semene tot mai mult cu Elena Ceauşescu, că Nicolae era bărbat".

Atacurile îndreptate împotriva unor jurnalişti cunoscuţi s-au intensificat în ultimele zile, întregul scandal urmând să se mute în birourile aglomerate ale procurorilor. Rareş Bogdan şi Oreste Teodorescu sunt în centrul atenţiei, dar şi alţi "formatori de opinie" sunt vizaţi de acuze mai mult sau mai puţin fondate. Dacă în ceea ce îi priveşte pe marii moguli, evoluţia lucrurilor este deja cunoscută: condamnări definitive, arestări preventive, urmăriri penale ( Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vântu, Adrian Sârbu, Sebastian Ghiţă) este interesant de observat pană unde vor merge lucrurile în ceea ce îi priveşte pe "formatorii de opinie" acuzaţi, fără oferirea unor probe concludente, de trafic de influenţă şi sustragere de documente în scopul dobândirii de foloase materiale. Pentru presă, a cărei imagine a fost grav afectată în ultimii ani, aceasta este o nouă lovitură.

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi fostul ministru Elena Udrea sunt cele două persoane care l-au atacat public pe realizatorul TV Oreste Teodorescu. La începutul acestei săptămâni Traian Băsescu a lansat mai multe acuzaţii la adresa senatorului Gabriela Firea, legate de nişte împrumuturi luate de fostul jurnalist de la firma Crescent, susţinând că are aceste informaţii de la Elena Udrea, care la rândul ei a primit, contra 10.000 de euro, mai multe documente de la ziaristul Oreste Teodorescu: "A primit doamna Udrea un bileţel galben pe care scria 10.000 de euro, de la un ziarist Oreste. El îi ceruse Elenei Udrea aceiaşi bani pentru a-i da aceste documente. Udrea mi le-a dat mie, eu le-am dat insituţiilor statului". Într-o emisiune difuzată la postul B1 TV, Elena Udrea a vorbit la începutul lunii februarie despre modul cum Oreste Teodorescu i-a adus un dosar însoţit de un bileţel galben: "Oreste mi-a adus aceste documente cu solicitarea financiară. Eu presupun că erau 10.000 euro. Pentru că nu i-am dat lucruile acestea a început să mă înjure peste tot la televizor. Şi mai am patru martori la birou care ştiu cum au decurs discuţiile telefonice cu Oreste care insista să îi dau un răspuns". Replica nu a întârziat să apară. Oreste Teodorescu s-a apărat la aceeaşi televiziune, susţinând că tot scandalul nu reprezintă altceva decât o dezinformare şi o răzbunare: "E o strategie de dezinformare, o impoliteţe chiar mai mare decât cea făcută de Elena Udrea, de a mă acuza că am sustras anumite documente de la o firmă. Nu pot să iau în serios afirmaţiile lui Traian Băsescu. În loc să îmbătrânească frumos, începe să semene tot mai mult cu Elena Ceauşescu, că Nicolae era bărbat. Nu i-am dat niciun material lui Udrea, nici lui Băsescu. Dacă Udrea nu mi-a dat banii, cum să ajungă materialul la ea? Credeţi că mă ţepuia? Eu am fost o singură dată în sediul de campanie cu asociatul meu, iar Elena Udrea mi-a spus atunci să n-o mai atac în campania electorală, pentru că va câştiga Ponta. Iar răspunsul meu a fost un atac şi mai dur. Eu, personal, nu am cum să sustrag documente dintr-o companie în care n-am intrat niciodată, Grivco. Toate materialele la care se face referire sunt publice. O rog pe Elena Udrea să-mi explice, când va fi eliberată".

Un alt subiect intens dezbătut se referă la Rareş Bogdan, moderator la Realitatea TV. Mai multe televiziuni au prezentat stenogramele unor interceptări în care primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, îi spunea unei persoane apropiate că poate interveni la preşedintele Klaus Iohannis prin intermediul realizatorului TV Rareş Bogdan. Omul de televiziune a reacţionat imediat anunţând că va deschide două acţiuni în instanţă. Jurnalistul vrea să-l dea în judecată pe procurorul care se ocupă de cazul "Vanghelie" şi va acţiona în instanţă postul de ştiri România TV pentru citarea unei presupuse stenograme în care Marian Vanghelie ar fi susţinut că i-ar fi oferit 350.000 de euro. Cele două atacuri par să facă parte dintr-un "plan" mai amplu în condiţiile în care pe piaţă au fost lansate mai multe zvonuri, deocamdată neconfirmate, că şi alţi jurnalişti celebri vor apărea în diverse dosare în care politicieni sunt urmăriţi penal.

Ieri, Rareş Bogdan a mers de bunăvoie la sediul DNA, încercând să lămurească "misterul" apariţiei numelui său în dosarul lui Marian Vanghelie.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Mai bine ar spune daca sint la SIE sau SRI papagalii astia de formatori de opinie. A mea opinie este formata si sta drept in sus si le-as trage-o la toti.

    La noi toate televiziunile dezinformeaza, si manipuleaza dupa pofta celor ce le finanteaza deci sant intru-n cuvant toxice,iar formatorii de opinie niste"latrai"

    Formatorii de opinie, ca si celelalte segmente ale fortei noastre de munca sunt necorespunzatoare din multe puncte de vedere. Formatorii de opinie sunt insa mult mai periculosi decat restul salariatiilor provacand datorita expunerii superioare mai mult dezastru. Pentru a exemplifica, un inginer cretin, care taie o teava de alimentare cu apa sau un cablu electric din cauza incapacitatii de a citi un plan de situatie provoaca mai putin dezastru decat un prezentator TV, care ia bani de la Vanghelie sau Becali pentru a le populariza gandirea libera. Imi aduc aminte de emisiunea in care proxenetul Elenei Udrea si al lui Topoliceanu era prezentat ca un Roman de succes. Este bine ca deschiderea a inceput cu Oreste Teodorescu pentru ca potul discutiilor trebuie sa creasca spre Cristoiu, Turcescu, Dan Tapalaga, Andronic, Gadea, Orcan, Cautis si ceilalti mineri de presa. Culmea ridicolului este atunci cand deschid televizorul si ii vad pe sus-mentionatii facand spume ca Arielu' impotriva minerilor fara sa isi vada propriul ridicol.

    1. Nu mai stau să caut epitete pentru a-l descrie. Dar totuși, se lipesc banii de el, ca de un pupăcios corupt: cam vreo 7 mii de € pe lună.

      Are soția angajată în Min de Externe și ea își depune declarația de avere în care este trecut și venitul soțului. 

      Ai dreptate, l-am uitat pentru ca nu mi se pare important. Radu Tudor nu are credibilitate, este ca si catelul din bancul cu lupii si catelul Hercule. In mintea mea Radu Tudor nu conteaza, este nimeni. Multumesc oricum :)

    Gascuta lui Bogdan, Geona si Vanghelie s-a angajat sa-i fericeasca pe romani, adica sa dea jos gasca rea lui Ponta si sa puna in locul ei gasca buna lui Blaga.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb