MOL: Perimetrul Akri-Bijeel din Regiunea Kurdistan, viabil din punct de vedere comercial

F.A.
Internaţional / 4 noiembrie 2013

Kalegran Ltd., filială a Grupului MOL, a declarat oficial că perimetrul Akri-Bijeel din Regiunea Kurdistan a Irakului este viabil din punct de vedere comercial, arată un comunicat de presă.

Anunţul are în vedere descoperirile realizate de sonda Bijell-1 în structuri din perioada jurasică şi de sonda Bakrman-1 în formaţiuni din triasic.

Grupul MOL precizează că a fost efectuat un test de producţie, pe o perioadă extinsă la 24 de zile, între 25 iulie şi 26 august. Rezultatele testului au confirmat producţia de petrol cu vâscozitate scăzută şi de gaz cu conţinut de hidrogen sulfurat, cu un nivel maxim de 3.192 barili de ţiţei pe zi şi 1.019 barili echivalent petrol pe zi pentru gaze. Testele confirmă sustenabilitatea producţiei pe termen lung, potrivit sursei citate.

În această fază, MOL intenţionează să foreze două sonde de evaluare şi să pună în funcţiune o unitate de producţie încă din 2015 pentru a începe producţia iniţială de petrol. Alte sonde prevăzute în Programul de Lucrări vizează de asemenea rezervoare din structurile jurasice, ceea ce accentuează potenţialul perimetrului.

Conform comunicatului, Kalegran Ltd. şi partenerii săi vor continua Programul de Evaluare a perimetrului Bijell. Construcţia şi punerea în funcţiune a unităţii de suprafaţă pentru testarea extinsă au fost finalizate pe amplasamentul Bijell-1, cu o capacitate totală instalată de 10.000 bep/zi. Producţia iniţială ar putea fi reluată la Bijell-1B în primul trimestru din 2014. Nivelul maxim estimat al unităţii de producţie primară, de 10.000 barili de petrol pe zi ar putea fi atins până la finele anului 2014, după conectarea a trei noi sonde (Bijell-2, Bijell-4 şi Bijell-6), potrivit sursei citate.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb