Mona Muscă declară că nu va candida la parlamentare

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 25 august 2008

Mona Muscă declară că nu va candida la parlamentare

Mona Muscă nu va candida la următoarele alegeri, declarând că şi-a pierdut încrederea "în modul în care func­ţionează unele instituţii din România". "Nu pot să candidez pentru a mă integra într-un sis­tem în care deocamdată nu mai cred", a afirmat Mona Muscă ieri, într-o declaraţie făcută în faţa presei.

Fostul parlamentar a anunţat că nu intenţionează să candideze în numele Partidului Democrat Liberal (PD-L), dar nici ca independent la alegerile din toamnă.

Ea apreciază această formaţiune politică şi "o bună parte din liderii săi", dar nu intenţionează să se alăture acestora. Fostul parlamentar liberal a afirmat că nu doreşte să revină asupra deciziei de a se retrage din viaţa politică, deoarece "şi-a pierdut încrederea în modul în care funcţionează în România unele instituţii care ar trebuie să asigure identitatea unui stat democratic, cum ar fi Parlamentul, partidele politice, Justiţia sau Guvernul".

Ea a subliniat că, în ultima vreme, s-a confruntat cu "semne de solidaritate şi susţinere morală din partea multor oameni" motiv pentru care mai mulţi foşti colegi politici din PD-L şi PNL "i-au oferit posibilitatea de a candida în diferite colegii uninominale din ţară".

"În mod special, domnul Gheorghe Ştefan şi membrii PD-L Neamţ au dat dovadă de o colegialitate rar întâlnită în politica românească, făcându-mi în mod repetat o ofertă sinceră şi generoasă. Le mulţumesc sincer", a mai precizat fost parlamentar liberal.

În discursul său, Mona Mus­că a subliniat că "focalizarea atenţiei presei, în ultimii doi ani, pe cazul său este excesivă şi se transformă în diversiune".

Nu în ultimul rând, Mona Muscă a precizat că, în continuare, se luptă în instanţă pentru combaterea "singurei probe" pe care se bazează verdictul dat de CNSAS în cazul său. În 2006, CNSAS a decis că Mona Muscă, fost ministru al Culturii, a colaborat cu fosta Securitate. În martie 2007, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au confirmat decizia Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii conform căreia Mona Muscă a colaborat cu fosta Securitate, ca poliţie politică. Mona Muscă a apelat la justiţie pentru a demonstra că verdictul pe care îl dăduse CNSAS, în 2006, este incorect, însă demersul său a eşuat. Ea a mărturisit public, după ce au apărut informaţii că a fost colaborator al Securităţii, că, în 1977, pe când era profesoară la Timişoara, a semnat un angajament care viza oferirea de informaţii necesare siguranţei studenţilor străini care studiau în Româ­nia şi că i s-a cerut să semneze eventualele note informative cu numele de cod "Dana". În aceste condiţii, Biroul Permanent Central al PNL i-a retras sprijinul politic şi apoi Delegaţia Permanentă a PNL a votat excluderea Monei Muscă din partid. Ea a demisionat din Parlament în 7 martie 2007, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia la decizia CNSAS.

Boc: Nu va mai fi nicio discuţie despre candidatura Monei Muscă în conducerea PD-L

Mona Muscă a închis o discuţie înainte ca aceasta fie des­chisă în interiorul conducerii centrale a Partidului Democrat Liberal (PD-L) prin anunţul că nu intenţionează să candideze pentru un mandat de parlamentar, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PD-L, Emil Boc. "Am luat act de anunţul ei. În consecinţă, nu va mai exista nicio discuţie în interiorul Biroului Permanent Naţional al PD-L, pentru că declaraţia ei e foarte clară şi fără echivoc" - a afirmat Emil Boc. El a mai spus că o asemenea decizie "suverană" nu se comentează. "Din câte am observat, ea nu a avut niciodată intenţia de a candida la alegerile din toamnă", a adăugat liderul democrat-liberal. Emil Boc a precizat că nu a avut o discuţie personală cu Mona Muscă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb