Moneda virtuală bitcoin a crescut la un nivel record de peste 1.700 de dolari

A.C.
Internaţional / 10 mai 2017

Logo Bitcoin (Sursa foto: Wikipedia)

Logo Bitcoin (Sursa foto: Wikipedia)

Moneda virtuală bitcoin a urcat marţi la un nivel record de peste 1.700 de dolari, datorită creşterii cererii pentru cripto-active, odată cu crearea unor noi monede pentru atragerea de finanţare a startup-urilor care utilizează tehnologia blockchain, transmite Reuters.

Blockchain, tehnologia care stă la baza bitcoin, este un registru contabil virtual menţinut de o reţea de computere care ţine evidenţa circulaţiei oricărui activ fără a fi necesară o autoritate de reglementare centrală.

Bitcoin a atins un nivel record de 1.760,4 dolari pe unitate, pe platforma BitStamp, fiind ulterior tranzacţionată la 1.747,89 dolari pe unitate, în urcare cu 6%.

De la începutul acestui an, bitcoin a crescut cu aproape 80%.

Capitalizarea de piaţă a bitcoin a urcat marţi la 52,5 miliarde de dolari, potrivit datelor coinmarketcap.com.

În afară de faptul că bitcoin este un activ care poate fi tranzacţionat pe platforme electronice, la fel ca acţiunile şi obligaţiunile, bitcoin a devenit un mijloc de plată pentru unii retaileri, cum ar fi Overstock.com, şi o modalitate de transfer al fondurilor fără a fi nevoie de o terţă parte.

"Avem intrări de fonduri în acest spaţiu, iar capitalul circulă între cripto-active şi bitcoin", a declarat Chris Burniske, director pentru produse blockchain la ARK Invest în New York, care administrează fonduri tranzacţionate.

El a arătat că bitcoin este principalul furnizor de lichidităţi pe piaţă, iar oamenii folosesc moneda pentru a cumpăra alte cripto-active.

Preşedintele Rezervei Federale din Minneapolis, Neel Kashkari, s-a declarat sceptic în privinţa perspectivelor bitcoin, notând că tehnologia blockchain are un potenţial mai mare de a fi adoptată în viitor decât moneda digitală în sine.

"Cred că sentimentul s-a schimbat în piaţă, la Fed", a spus marţi Kashkari, la o conferinţă în domeniul tehnologiei.

Totuşi, o mare parte din creşterea bitcoin din ultima perioadă a fost determinat de cererea pentru alte monede digitale, vândute în aşa-numitele oferte iniţiale de monede" (initial coin offerings - ICO).

În cadrul ICO-urilor, startup-urile blockchain îşi vând monedele direct către public, pentru a atrage bani fără supravegherea autorităţilor de reglementare.

Cel puţin 40 de startup-uri au lansat astfel de oferte în acest an, potrivit datelor Smith + Crown data.

"Pentru prima oară în istoria financiară, fondatorii pot accesa capital atât de la investitori mari cât şi mici, doar prin intermediul unui site",a declarat Arthur Hayes, director general la platforma BitMEX de tranzacţionare a derivatelor pentru monede virtuale.

Potrivit analiştilor, baza creşterii bitcoin a fost creată în iulie anual trecut, într-un proces numit "înjumătăţire", în care câştigurile oferite pentru "mineritul" Bitcoin au scăzut, ceea ce a redus oferta de bitcoin.

Bitcoin depinde de computerele care efectuează operaţiuni de "minerit", respectiv validează blocuri de tranzacţii prin rezolvarea unor puzzle-uri matematice la fiecare 10 minute. Primul care rezolvă puzzle-ul şi efectuează tranzacţia primeşte noi monede bitcoin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb