Monica Anisie propune măsuri pentru reducerea abandonului şcolar

F.F.
Politică / 30 octombrie 2019

Monica Anisie propune măsuri pentru reducerea abandonului şcolar

Ministrul desemnat al Educaţiei, Monica Anisie, propune mai multe măsuri pentru reducerea abandonului şcolar, printre acestea aflându-se dezvoltarea programului "Masa caldă", decontarea integrală a transportului, consilierea la şcoală şi programul "Şcoală după şcoală". Anisie susţine că "învăţământul universitar nu este aliniat suficient la piaţa forţei de muncă", iar cei mai buni elevi aleg să studieze n străinătate. În plus, Anisie a anunţat că nu intenţionează să renunţe la predat, dacă devine ministru.

Ministrul propus al Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, miercuri, în cadrul audierilor la comisiile parlamentare de specialitate, că toate deciziile stabilite în cadrul sistemului trebuie luate prin consultare, precizând că în centrul atenţiei trebuie să stea elevului, pentru că toate problemele învăţământului se răsfrâng asupra acestuia.

Anisie a spus că va acorda un interes maxim pentru problemele de segregare şcolară spunând că o altă problemă a învăţământului preuniversitar o constituie abandonul şcolar.

Ea a precizat că printre măsurile propuse de prevenire a abandonului şcolar se află programul "Masa caldă", decontarea integrală a transportului, consilierea la şcoală şi programul "Şcoală după şcoală".

Monica Anisie a mai spus că învăţământul universitar nu este aliniat suficient la piaţa forţei de muncă şi că cei mai buni copii nu mai vin în universităţile din România şi aleg să studieze în cele din străinătate.

Ministrul desemnat pentru Educaţie a precizat că printre măsurile cu rezolvare urgentă se află pregătirea bugetului, realizarea unui audit intern pentru procedura de predare-primire, integrarea activităţii de cercetare în cadrului ministerului, deblocarea situaţiilor de risc în privinţa activităţii manageriale din anumite inspectorare şcolare, cum ar fi Dâmboviţa, Arad şi Bacău acolo unde delegările încetează.

Anisie îşi mai propune reducerea numărului de hârtii cu care este împovărat cadrul didactic şi că acesta în loc să se preocupe mai mult de pregătirea lecţiei, are în grijă şi pregătirea documentelor pe care le cer şcoala, inspectoratul şcolar sau ministerul, spunând că va realiza o consultare cu cadrele didactice cu partenerii sociali pentru debirocraticarea procsului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb