Monica Iacob Ridzi, cercetată de DNA

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 24 iunie 2009

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a anunţat, ieri, printr-o adresă remisă deputaţilor, că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înregistrat denunţul PNL în cazul ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Denunţul liberalilor a fost trimis la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru "competentă soluţionare", precizează adresa procurorului general.

Ministrul Tineretului este acuzată de liberali (şi nu numai) în legătură cu încheierea unor contracte de prestări servicii în valoare de 630.000 euro pentru organizarea "Zilei Tineretului" din 2 mai.

Monica Iacob Ridzi a declarat, luni seară, că îşi doreşte finalizarea cât mai rapidă a anchetei DNA pentru a-şi demonstra public nevinovăţia.

Ridzi a adăugat că după ce va primi răspunsul de la DNA îi va da în judecată pentru "denunţ calomnios pe toţi cei care au participat la concurarea acestei situaţii".

Comisie parlamentară de anchetă

Tot ieri, deputaţii au votat înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă privind sumele cheltuite de ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, cu organizarea Zilei Tineretului.

Înfiinţarea comisiei de anchetă a fost supusă votului final în plenul Camerei Deputaţilor şi acceptată în cele din urmă de către aceştia.

Deputaţii au purtat, în plen, discuţii în contradictoriu privind înfiinţarea acestei comisii.

Democrat-liberalul Mircea Toader a afirmat că o astfel de comisie nu poate funcţiona, pentru că procurorul general va declanşa prin DNA o anchetă în acest caz. În replică, liberalii au afirmat că de fapt PD-L nu doreşte o comisie de anchetă în cazul ministrului Tineretului, informea­ză Agerpres.

ONG-urile cer demiterea lui Ridzi, dar şi a lui Udrea

Coaliţia pentru o Guvernare Curată (CGC) şi Centrul Român de Politici Europene (CRPE) au solicitat, ieri, premierului Emil Boc demiterea neîntârziată a ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, şi a ministrului Turismului, Elena Udrea, pentru acuzaţiile apărute în presă referitoare la cheltuirea banului public, potrivit unui comunicat al celor două organizaţii.

Cele două organizaţii solicită "demiterea urgentă a miniştrilor din guvernul Emil Boc, acuzaţi în presă că au reluat practicile sancţionate în trecut de societatea civilă şi Uniunea Europeană privind distribuţia preferenţială a publicităţii de stat în schimbul unui tratament favorabil în mass-media".

"Este cu totul regretabil că aceşti doi miniştri fac parte dintr-un partid care a demascat asemenea practici în trecut şi că ei au putut să exercite acest comportament discreţionar într-o perioadă în care guvernul recomandă austeritate întregii populaţii pentru a putea face faţă crizei economice. Miniştrii trebuie să dea primii exemplul austerităţii, încetând să folosească banul public pentru publicitate în folos personal", mai precizează comunicatul citat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. lasa-ne lasa-ne!!!Hai Ridzi si cu alte evenimente pt noi!!!!

    -Consider intolerabil faptul ca Doamna Monica Ridzi este denigrata in mod constant pe forumuri si bloguri de catre niste persoane frustrate , lasa-ti

    justitia sa-si faca treaba ! Sau va e frica ca rezultatul nu e cel care-l vreti voi :))))!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb