Monica Macovei candidează independent la Preşedinţie, dar rămâne membru PDL

Cătălina N. Mănoiu
Ziarul BURSA #Politică / 7 august 2014

Monica Macovei candidează independent la Preşedinţie, dar rămâne membru PDL

Monica Macovei: "Eu unesc dreapta, nu o divizez"

Europarlamentarul PDL Monica Macovei va candida ca independent la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. Decizia să se înscrie în cursa pentru Cotroceni nu a atras însă şi demisia sa din Partidul Democrat Liberal (PDL), partid care, în urmă cu patru luni, i-a oferit Monicăi Macovei un loc eligibil pe listele PDL, în contextul alegerilor europarlamentare.

Monica Macovei a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că se înscrie în cursa pentru Cotroceni ca să-l învingă pe Victor Ponta. Domnia sa îşi propune să se adreseze atât electoratului de dreapta, cât şi electorilor din afara bazinelor partidelor politice aflate la guvernare, în special, electoratului care absentează la vot (n.r. aproximativ 40% din populaţia cu drept de vot, 8.346.592 alegători). Monica Macovei a respins acuzaţiile potrivit cărora candidatura sa ar reduce şansele de reuşită ale dreptei la alegerile prezidenţiale din toamnă şi a declarat: "Eu unesc dreapta, nu o divizez".

Monica Macovei are în vedere dezvoltarea serviciilor de sănătate prin instituirea unui pachet minim de servicii medicale performant şi aplicabil uniform în toata ţara, reducerea disparităţilor între veniturile populaţiei, justiţie şi stat de drept.

Europarlamentarul PDL a trecut sub tăcere acuzaţiile aduse de Traian Băsescu la adresa sa şi a declarat ca nu intenţionează să demisioneze din Parlamentul European, aşa cum nici Victor Ponta nu are de gând să renunţe la fotoliul de premier şi nici Klaus Iohannis la cel de primar al municipiului Sibiu.

Traian Băsescu a acuzat-o marţi pe Monica Macovei de demagogie, în contextul negocierilor cu Victor Ponta pentru numirea procurorilor şefi şi a declarat că aceasta a fost capabilă de compromisuri majore pentru obţinerea unui loc eligibil pe lista candidaţilor PDL la alegerile europarlamentare din primăvara anului 2014.

Monica Macovei a declarat că succesul campaniei electorale pe care o va începe, în mod oficial, în toamnă, va fi asigurat, în bună parte, de voluntarii care deja şi-au început activitatea: " Nu trebuie să subestimaţi efortul voluntarilor (...) foarte mulţi s-au înscris deja".

Monica Macovei a refuzat să asocieze demersul domniei sale cu cel al actorului Mircea Diaconu şi s-a declarat optimistă în privinţa aspectelor de natură logistică precum: numirea reprezentanţilor în secţii de votare, fidelizarea şi mobilizarea electoratului din teritoriu, precum şi bugetul campaniei electorale. 

Strategul electoral american Nino Saviano este, potrivit declaraţiei Monicăi Macovei, cel care i-a oferit "câteva sfaturi" legate de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din toamnă. Nino Saviano a colaborat anterior cu Cătălin Predoiu, potrivit informaţiilor din presă, iar relaţia dintre strategul electoral american şi actualul prezidenţiabil susţinut de PDL, Cătălin Predoiu, nu s-a terminat în relaţii tocmai bune.

Cu privire la şansele de reuşită ale Monicăi Macovei, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat: "Mi-e greu să evaluez acum şansele de câştig ale Moncăi Macovei. Pentru asta trebuie să intre în al doilea tur de scrutin cu un scor cu "1" în faţă: 15-18%. Nu e greu de obţinut, dar nu e nici uşor. Are multe avantaje în această campanie: e independentă şi are un culoar bun în actualul context, extrem de deprimant. Are un mesaj simplu şi direct, uşor de înţeles. Dintre toţi ceilalţi candidaţi e cea mai apropiată de stilul lui Traian Băsescu. Un scor apropiat de 10% face din Macovei un jucător redutabil pentru 2016".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Desi toti ceilalti candidati inscrisi,deja,in cursa electorala se stramba cand ii intrebi de candidatura doamnei Macovei,eu cred ca dansa nu ii va incurca foarte mult.Decat in masura in care minciunile gogonate,adresate frecvent electoratului ,vor fi mai putin credibile,fiind comparate cu un program cinstit si bine fundamentat.Chiar daca doamna Macovei nu are resurse pentru campanie,cred ca acest vant din pupa nu poate fi decat benefic pentru o corabie incarcata cu multa saracie si cu multa speranta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb