Moody's a retrogradat calificativul Rusiei în categoria "junk"

Internaţional / 22 februarie 2015

Moody's a retrogradat calificativul Rusiei în categoria "junk"

Agenţia de evaluare financiară Moody's a retrogradat calificativul acordat datoriilor suverane ale Rusiei în categoria "junk", speculativă, nerecomandată investiţiilor, în contextul crizei din Ucraina, al scăderii cotaţiilor petroliere şi al deprecierii rublei, informează MarketWatch.

Astfel, noul calificativ al Rusiei este "Ba1", de la "Baa3", cu o treaptă sub categoria recomandată investiţiilor. Perspectivele asociate noului calificativ sunt negative, ceea ce înseamnă că ratingul ţării ar putea fi coborât din nou.

Agenţia de evaluare financiară notează că puterea financiară a statului rus se va diminua vizibil, din cauza presiunilor fiscale şi a scăderii continue a rezervelor valutare, pe fondul ieşirilor de capital şi al limitării accesului la pieţele de capital străine.

Totodată, există un risc sporit ca Rusia să submineze, direct sau indirect, plata datoriilor externe, ca reacţie la sancţiunile Occidentului în contextul conflictului armat din Ucraina, apreciază reprezentanţii Moody's.

Aceasta este a doua modficare operată de Moody's în privinţa calificativului acordat Rusiei în mai puţin de două luni. La mijlocul lunii ianuarie, agenţia a diminuat ratingul Rusiei la doar un nivel deasupra categoriei "junk".

Şi Standard&Poor's a retrogradat calificativul Federaţiei Ruse în categoria speculativă, luna trecută, pentru prima oară în ultimii peste 10 ani, invocând scăderea flexibilităţii politicii monetare ruseşti şi deteriorarea perspectivelor de creştere economică.

Rusia, cel mai mare exportator de petrol din lume, se află în pragul recesiunii economice, după ce preţul petrolului a scăzut la cel mai jos nivel din 2009 până în prezent. Mai mult: sancţiunile Vestului au limitat accesul companiilor ruseşti la finanţare pe pieţele financiare internaţionale şi au scăzut interesul investitorilor pentru piaţa din Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb