Moody's: Ratingul României depinde de priorităţile noii puteri, dar şi de capacitatea de implementare

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 12 decembrie 2012

Moody's: Ratingul României depinde de priorităţile noii puteri, dar şi de capacitatea de implementare

Rezultatele din următoarele luni ale viitorului guvern vor servi drept indicii privind priorităţile noii puteri şi capacităţii sale de a le implementa, acestea fiind principalele chestiuni de urmărit din perspectiva calificativului de ţară, potrivit agenţiei de rating Moody's.

Totodată, angajamentul liderilor USL referitor la menţinerea politicilor prescrise în acordul cu FMI, UE şi Banca Mondială ar putea fi dificil de respectat din două puncte de vedere, unul economic şi celălalt politic, consideră analistul Moody's Atsi Sheth, citat de Mediafax.

Domnia sa precizează: "Primul dintre aceste obstacole este situaţia de încetinire a creşterii economice, consolidarea fiscală fiind complicată de încetinirea veniturilor guvernului, în timp ce tăierile de cheltuieli sunt dificil de administrat. Apoi, procesul politic din România poate fi de multe ori litigios, astfel că chiar şi cu majoritate parlamentară coaliţia de guvernare s-ar putea confrunta cu opoziţie în implementarea planurilor sale".

În acelaşi timp, cursul de schimb valutar va fi influenţat în următoarea perioadă de o serie de factori interni şi externi, de natură economică şi politică.

"Cursul de schimb va fi determinat pe termen scurt de gradul în care procesul politic post-alegeri va ameliora incertitudinea de pe scena politică, de performanţa economiei şi comerţului, şi de evoluţiile la nivel mondial, în special în zona euro", consideră analis-tul Moody's.

Astfel, leul ar găsi sprijin într-un mediu politic "mai sigur", în stabilizarea perspectivei de creştere economică şi restrângerea deficitului comercial, în timp ce apariţia unor trenduri politice sau economice negative ar accentua volatilitatea actuală a cursului, spune Sheth.

Moody's atribuie României ratingul "Baa3", cu perspectivă negativă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O prezentare frumoasa domnule analist, insa dupa parerea mea lipsita de realizarile si esecurile perioadei trecute precum si de o caracterizare mai detaliata a avantajelor si riscurilor care pot influenta o tara angajata pe drumul integrarii in Uniunea Monetara, perspectiva care dupa parerea mea nu corespunde decat intr-o masura extrem de redusa declaratiilor doar conformiste ale noii optiuni a electoratului. Utilizarea instrumentului Moody’s KMV RiskFrontier™ v-ar fi dat posibilitatea de a lua in calcul parametrii legati de situatia geoeconomica, pozitia extraordinara a cotei datoriei suverane masurata la PIB, apropiata marire a cresterii fluxului comercial prin ridicarea barierelor vamale, punerea in aplicare a directivei prin care 60% din flota unei companii europene trebuie sa inregistrata in Uniune, politica fiscala extrem de favorabila in domeniul impozitarii intreprinderilor, a retinerii fata de cresterea redeventelor petroliere, a taxarii suplimentare a profiturilor din aceste activitati precum si din activitatile financiare, a constientizarii comunitatii internationale asupra potentialului enorm al firmelor romanesti prin luarea in considerare incepand din anul 2011 a bilantului consolidat IFRS, acest lucru ducand la fantastice rezultate pentru importante companii financiare cu reprezentare in Romania precum si a deschiderii Bursei de Valori spre piete cu o transparenta crescuta cum ar fi cele de la Varsovia sau sisteme de tranzactionare cum ar fi cel al leaderului european XETRA, care impulsioneaza si Bursa de Valori de la Frankfurt intr-o zi speciala astazi cand segmentul First Quotation Board a fost inchis dand astfel dovada de marire a transparentei si punand punct incercarilor celor dispusi sa insele increderea investitorilor. Si toate aceste lucruri va pot fi confirmate si de domnul doctor Mobius care vede in Romania tara cu cel mai mare potential din portofoliul domniei sale(cel putin aceasta a fost interpretarea pe care am sesizat-o in interviul acordat prestigiosului ziar financiar Bursa). Abordand aceste tematici si convingandu-va de pregatirea profesionala a celor angajati in industria sau serviciile autohtone veti putea domnule Sheth sa prezentati celor indreptatiti sa ia decizii investitionale adevarata fata a unei tari care in urma cu fix un an de zile in data de 12.12.2011 era caracterizata de unul din leaderii financiari europeni ca fiind locul in care oamenii iau in calcul restrictii materiale incomparabil de injuste in raport cu prestatiile profesionale, fiind insa totodata constienti ca aceste sacrificii nu vor fi in zadar. Dandu-va astfel un scurt reper pentru a va da seama ca puteti fii primul dintre analisti care sa prezinte si acei oameni si locuri care formeaza impreuna tara si natiunea perfecta va urez mult succes in misiunea dumneavoastra de descoperire a filonului potentei mioritice: Invest in the Fabulous Romanian Spirit!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb