Moscova, acuzată de testarea unor arme antisatelit, denunţă o "propagandă americană"

A.B.
Internaţional / 24 iulie 2020

Moscova, acuzată de testarea unor arme antisatelit, denunţă o "propagandă americană"

Diplomaţia rusă a catalogat vineri drept "propagandă" acuzaţii americane - reluate de Londra -, potrivit cărora Moscova ar fi testat săptămâna trecută o armă care poate să fie folosită pentru a distruge sateliţi în spaţiu, iar Kremlinul pledează în favoarea unei "demilitarizări complete a spaţiului", relatează AFP şi News.ro

"Noi ne îndemnăm colegii americani şi britanici să dea dovadă de profesionalism şi să se aşeze la masa negocieirlor în loc să difuzeze mesaje de propagandă", afirmă Ministerul rus de Externe într-un comunicat, adăugând că aceste acuzaţii vizează "să discrimineze" activităţile spaţiale ruse.

Dispomaţia rusă susţine că "testele efectuate la 15 iulie de către Ministerul rus al Apărării nu au constituit o ameninţare la adresa altor dispozitive spaţiale şi, mai ales, nu au încălcat normele şi principiile dreptului internaţional".

Un purtător de cuvnt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a apreciat anterior că "Rusia a fost mereu şi rămâne o ţară loială obiectivului demilitarizării complete a spaţiului".

Generalul Jay Raymond, comandantul Forţelor spaţiale americane, acuză că sistemul folosit de ruşi în testul de săptămâna trecută este acelaşi sistem faţă de care Space Command şi-a exprimat îngrijorarea anul acesta, după ce Ruaia a efectuat manevre în apropierea unui satelit aparţinând Guvernului american.

"Este vorba despre o nouă probă a eforturilor constante ale Rusiei de a dezvolta şi de a testa sisteme în spaţiu, în acord cu doctrina militară a Kremlinului de a recurge la armament care să ţină sub ameninţare instalaţiile Statelor Unite şi ale aliaţilor lor", a subliniat generalul, citat într-un comunicat.

"Acest eveniment pune în lumină pledoaria ipocrită a Rusiei în favoarea controlului armamentului în spaţiu", denunţă un oficial de rang înalt de la Departamentul de Stat, însărcinat cu controlul armamentului, Christopher Ford.

Rusia a efectuat, într-adevăt un test spaţial la 15 iulie, însă este vorba despre un "satelit-inspector", în măsură să diagnosticheze starea altui satelit, de la mică distanţă, a anunţat, citat de agenţiile ruse de presă, Ministerul rus al Apărării.

Acest satelit a inspectat un dispozitiv rusesc aflat pe orbită, anunţa săptămâna trecută agenţia publică rusă de presă RIA Novosti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Imperialismu american trebuie stopat cu orice preț. Hegemonia americană s-a cam dus în cap in ultimii ani, fapt care indică putreziciunea capitalismului de tip vestic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb