Moscova cere din nou accesul pe pieţele mondiale pentru exporturile ruseşti

V.G.
Internaţional / 12 noiembrie 2022

Moscova cere din nou accesul pe pieţele mondiale pentru exporturile ruseşti

Rusia şi-a reafirmat insistenţa asupra accesului nestingherit pe pieţele mondiale pentru exporturile sale de alimente şi îngrăşăminte, după un aşa-numit "schimb aprofundat de opinii" cu oficialii Naţiunilor Unite, ieri, la Geneva, relatează News.ro.

Ministerul rus de Externe nu a făcut nicio declaraţie despre disponibilitatea Moscovei de a reînnoi iniţiativa Mării Negre convenită în iulie, care a permis Ucrainei să reia exporturile de cereale. Acordul expiră pe 19 noiembrie.

ONU susţine că 10 milioane de tone de cereale şi alte alimente au fost exportate din Ucraina în temeiul acordului, contribuind la evitarea unei crize alimentare globale.

Cu toate acestea, Rusia s-a plâns în mod repetat că propriile transporturi de cereale şi îngrăşăminte, deşi nu sunt direct vizate de sancţiunile occidentale, sunt blocate, deoarece sancţiunile reduc accesul expeditorilor la finanţare, asigurări şi porturi.

Un comunicat emis de Moscova precizează că transporturile cerealelor ucrainene şi normalizarea exporturilor agricole proprii ale Rusiei sunt părţi integrante ale unui singur pachet de măsuri, menit să asigure securitatea alimentară globală.

"S-a confirmat că doar asigurarea accesului nestingherit al alimentelor şi îngrăşămintelor ruseşti pe pieţele mondiale va face posibilă stabilirea fermă a preţurilor şi garantarea recoltei viitoare", mai menţionează comunicatul citat.

O declaraţie a ONU publicată ieri subliniază că participanţii "rămân angajaţi în implementarea Iniţiativei pentru cereale la Marea Neagră şi au purtat negocieri constructive cu privire la continuarea acesteia".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Sa le vanda la chinezi la pret de nimic iar apoi le vand chinezii mai departe cu pret mai mare, dupa modelul deja verificat cu LNG-ul si petrolul

    Deci rusii pot sa livreze cereale si ingrasaminte pe cont propriu. Cu vapoarele lor, cu navlosistii lor, cu asiguratorii lor. Adica cu munca lor.

    Dar s-au invatat ca altii trebuie sa munceasca. Ei conduc tancuri, T-72, nu tancuri petroliere. Si oriunde un rus conduce un tanc, acolo e tara lui.

    Asa behaia Stremousov, mort intr-un accident de taxi. Singurul mort din acel taxi. Mai bine lua un T-34. 

    1. Nu mai behai prostii.

      Olandezii au tinut arestat un vas care continea ingrasaminte. O zice Reuters.

      2 days ago - AMSTERDAM (Reuters) - The Dutch government on Friday said it would release a consignment of 20,000 tonnes of Russian fertilizer that had been stuck in Rotterdam port due to sanctions, following a request fr om the United Nations. The shipment is due to be sent to Malawi via the World Food Programme 

      Nu e mai simplu sa ii mute pe aia din Malawi in Rusia cea plina de resurse si sa nu mai tot polueze in fiecare an ca sa le duca niste ingrasamnite cu care si aia polueaza ca sa se chinuie cu niste amarate de recolte care oricum trebuie completate cu alte transporturi de cereale rusesti?

      Nu mai pui ca le taie sansa de satisfactii marunte la olandezi si alti occidentali corupti si invidiosi iar rusii pot sa pozeze in tara care aduce raiul pe pament si isi mai echilibreaza si ei balanta demografica. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb