Moţiune împotriva lui Stănişoară

Cristina Mihalaşcu
Ziarul BURSA #Politică / 11 iunie 2009

Mihai Stănişoara

Mihai Stănişoara

Ministrul Apărării este acuzat de către senatorii PNL şi UDMR că a creat haos în domeniul armatei şi îi solicită demisia

Senatorii PNL şi UDMR solicită demisia ministrului Apărării, Mihai Stănişoară. În acest sens, parlamentarii celor două formaţiuni din opoziţie au depus o moţiune simplă intitulată " Demnitatea Armatei române călcată în picioare de ministrul celor 0,2%", care urmează să fie dezbătută şi supusă votului luni.

Semnatarii moţiunii vor demisia ministrului Apărării, Mihai Stănişoară, pe care îl acuză de adoptarea unor măsuri care "provoacă haos" în Armată şi care afectează veniturile militarilor şi angajaţilor din minister.

În textul moţiunii se precizează: "Pentru prima dată în 20 de ani, Armata Română se confruntă cu cea mai acută lipsă de fonduri. Toate guvernele din 1990 până în prezent, toţi miniştrii Apărării din această perioadă au încercat să crească nivelul de trai al militarilor, să ia măsuri care să nu afecteze veniturile acestora, să respecte valoarea muncii şi sacrificiile pe care militarii le fac. Ministrul Stănişoară a reuşit performanţa tristă ca în timpul mandatului său, militarilor să li se reducă veniturile fără nicio înştiinţare prealabilă".

Potrivit senatorilor PNL şi UDMR, la învestire, ministrul Stănişoară spunea că bugetul ministerului pe care îl conduce este de 2% din PIB şi ar putea ajunge la 2,38 %, dar, ulterior, Guvernul l-a redus la aproape 1,3 % din PIB.

Semnatarii moţiunii au explicat: "Ministerul Apărării Naţionale a cheltuit, în numai patru luni, 2.589.290.278 lei din totalul bugetului aprobat după rectificare. În actualul regim de cheltuieli, MApN riscă să se confrunte astfel cu o lipsă de fonduri care să facă, spre exemplu, imposibilă plata cheltuielilor de personal pe luna decembrie".

De asemenea, peste 85% din echipamentele aflate în dotarea Armatei sunt depăşite şi există o mare problemă de personal, generată de nivelul redus al soldelor militarilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb