Moţiunea de cenzură încă nu s-a copt!

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 2 septembrie 2015

Principalul obiectiv al opoziţiei pentru acest an, moţiunea de cenzură menită să răstoarne Guvernul Ponta, încă nu a fost atins şi, din câte se pare, nici nu va fi atins prea curând. Copreşedintele PNL Vasile Blaga, a redeschis discuţia legată de oportunitatea introducerii unei moţiuni, avansând ca nou termen sfârşitul actualei sesiuni parlamentare: "La momentul potrivit vom depune moţiune de cenzură. În octombrie vom veni cu echipele pentru ministere, până la sfârşitul sesiunii vom depune moţiune de cenzură. Mi-aş dori un guvern minoritar dacă nu vor fi alegeri anticipate, deşi noi ne-am dori alegeri anticipate. Am din marele Partid Naţional Liberal o experienţă mai mare decât mulţi din vechiul PNL a colaborării cu domnul Oprea şi cu UNPR. Să nu uităm că UNPR a susţinut guvernele Boc şi Ungureanu, au fost corecţi, au fost cinstiţi, nu a căzut guvernul Boc şi guvernul Ungureanu din cauza lor. (...) Nu am discutat despre funcţii de ministru, nici despre Vasile Blaga, nici despre doamna Gorghiu, nici despre altcineva. Noi ne dorim o echipă de oameni foarte competenţi, iar eu trebuie să dau exemplu că există loc şi pentru alţii. Oricând aş putea prelua un anumit minister pentru că le ştiu foarte bine. Eu nu-l mai văd premier pe Victor Ponta. După cum vedeţi, domnul Dragnea a chemat miniştrii la ordine ca să le spună cum să comunice, ce să facă, Ponta e de decor acolo, dar văd că stă agăţat în continuare de fotoliul de prim-ministru, deşi orice om în situaţia lui şi-ar fi dat de mult demisia".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că dorinţa opoziţiei de a depune o moţiune de cenzură care să răstoarne guvernul este una firească şi absolut democratică, dar că şansele de reuşită ale unui astfel de demers sunt nule: "Pentru o moţiune de cenzură nu trebuie să te pregăteşti, să faci planuri. Noi suntem într-o coaliţie, nu vedem de ce o moţiune de cenzură poate să treacă, în condiţiile în care coaliţia este destul de largă şi avem susţinere serioasă în Parlament pentru Guvern".

În ianuarie 2015, Alina Gorghiu anunţa că PNL îşi doreşte alegeri anticipate şi va depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului: "Opinia noastră nu s-a schimbat, ne dorim alegeri anticipate. Desigur, nu suntem copii, ştim că e un lucru care se poate îndeplini extrem de dificil. Asta este Constituţia, cu ea defilăm şi noi. În afară de faptul că ştim că e dificil să ajungem la o guvernare legitimă prin alegeri anticipate, vom avea în decursul sesiunii parlamentare care începe la 1 februarie o moţiune de cenzură, imediat ce programul de guvernare va fi prezentat". La finele lunii august, Alina Gorghiu declara că, după ce va începe sesiunea parlamentară, PNL va iniţia discuţii cu UNPR şi UDMR pentru depunerea unei moţiuni de cenzură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb