Motoc şi comandantul Eurocorps, discuţii despre situaţia de securitate în regiunea Mării Negre

Laura Boico
Politică / 26 septembrie 2016

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, şi comandantul Corpului European (Eurocorps), Alfredo Ramirez Fernandez, au discutat despre situaţia de securitate în regiunea extinsă a Mării Negre, în contextul unei vizite efectuate de oficialul român la cartierul general al Eurocorps din Strasbourg, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

"Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a efectuat, luni, 26 septembrie, o vizită oficială la cartierul general al Corpului European (EUROCORPS) din Strasbourg, în cadrul căreia s-a întâlnit cu generalul-locotenent Alfredo Ramirez Fernandez, comandantul Eurocorps. Discuţiile dintre cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la situaţia de securitate în regiunea extinsă a Mării Negre, potenţialul rol al Eurocorps în evoluţiile legate de aprofundarea cooperării europene pe dimensiunea de apărare şi securitate, precum şi la modalităţile în care România ar putea beneficia de bogata experienţă adunată în timp de Eurocorps, ca structură relevantă atât pentru UE şi NATO, cât şi pentru Forţele internaţionale de securitate desfăşurate în ultimele decenii în diferite teatre de operaţii", conform sursei citate.

În ceea ce priveşte contextul geopolitic şi de securitate la Marea Neagră, ministrul român a subliniat necesitatea reală a monitorizării evoluţiilor în această regiune şi a reiterat atenţia acordată de ţara noastră implementării deciziilor Summitului aliat de la Varşovia, cu accent pe realizarea prezenţei înaintate a NATO pe teritoriul naţional şi la Marea Neagră.

Motoc a exprimat aprecierea cu privire la modul în care comanda Eurocorps a sprijinit integrarea primilor doi ofiţeri români în structura Comandamentului, după aderarea oficială a ţării noastre, în decembrie 2015, ca naţiune asociată, activitatea acestora fiind evidenţiată în mod deosebit de generalul Ramirez Fernandez.

Comandantul Eurocorps urmează să efectueze o vizită oficială în România, la invitaţia şefului Statului Major General.

În partea a doua a zilei, ministrul Mihnea Motoc va participa la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, care se desfăşoară la Bratislava.

România a devenit, în decembrie 2015, cea de-a cincea naţiune asociată la Eurocorps, alături de Polonia, Italia, Grecia şi Turcia, naţiunile cadru fiind Franţa, Germania, Belgia, Spania şi Luxemburg.

Eurocorps este o structură de comandă-control permanentă, operaţională, multinaţională şi dislocabilă în timp scurt pentru executarea de misiuni sub egida Uniunii Europene şi a NATO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb