MUGUR COZMANCIUC: "Neamţul este judeţul cu cel mai mic salariu mediu net din România în 2017"

Mina Irina
Politică / 6 aprilie 2017

Mugur Cozmanciuc (Sursa foto: Wikipedia)

Mugur Cozmanciuc (Sursa foto: Wikipedia)

Neamţul este judeţul cu cel mai mic salariu mediu net din ţara noastră în acest an, a declarat preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Cozmanciuc a declarat: "Ca deputat ales în Neamţ, atât eu cât şi colegii mei din Parlament, am atras atenţia în ultimele luni asupra riscului crescut de sărăcie din zona Moldovei. Din păcate, nu am fost ascultaţi de cei care pot să ia decizii pentru a provoca schimbări în bine. Cele mai recente date publicate de Comisia Naţională de Prognoză confirmă o realitate neagră: judeţul Neamţ este zona administrativă cu cel mai mic salariu mediu net din România, în 2017. Salariu mediu net în judeţul Neamţ este de 1.690 de lei, mai mic decât în restul judeţelor din zona Moldovei. Neamţul e în plină prăbuşire economică, de aceea cred că e nevoie de măsuri imediate. Să se acţioneze urgent".

Preşedintele PNL Neamţ transmite că e nevoie de mai multe investiţii pentru a fi create noi locuri de muncă, pentru că statisticile arată că nu sunt suficiente doar cele asigurate de companiile existente în acest moment în judeţul Neamţ.

Deputatul mai susţine: "Revin prin a sublinia necesitatea demarării proiectului autostrăzii Moldovei, care înseamnă o şansă foarte mare de dezvoltare. Poate ar trebui ca cei de la putere să se gândească şi la posibilitatea deschiderii în zona Moldovei a unui terminal cargo pentru toată regiunea".

Potrivit prognozei în Bucureşti se câştigă, în medie, cu circa 1.100 de lei mai mult decât în regiunea Moldovei, şi dacă nu se iau măsuri în 2020, diferenţa de salarii dintre cele două regiuni va ajunge la aproape 1.500 de lei. Potrivit Comisiei Naţionale de prognoză datele cu privire la salariul mediu net în judeţele Moldovei sunt următoarele: Vaslui 1.830 lei, Bacău 1.973 lei, Botoşani 1.955 lei, Suceava 1.914 lei, Iaşi 2.246 lei, Vrancea 1.833 lei, Galaţi 1.979 lei, se mai arată în sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb