Mugur Isărescu: "Adevărul este că noi nu am fost pregătiţi să intrăm în UE în 2007"

Ionuţ Vlad
Bănci-Asigurări / 27 august 2016

Mugur Isărescu

Mugur Isărescu

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat vineri seara, la Alba Iulia, că România nu era pregătită să adere la Uniunea Europeană în 2007, dar dacă nu am fi intrat la momentul respectiv, nu ştie dacă acest lucru s-ar mai fi întâmplat ulterior.

"Adevărul e că noi nu am fost pregătiţi să intrăm în Uniunea Europeană în 2007. Am liberalizat contul de capital, în condiţiile de inflaţie mai mare, dar dacă nu intram în 2007 nu ştiu dacă mai intram şi pentru asta îmi asum toată responsabilitatea, că eu am negociat, ca premier, anul 2007 cu Romano Prodi şi m-a avertizat, de atâtea ori, că nu suntem pregătiţi (...) să intrăm în Uniunea Europeană", a afirmat guvernatorul BNR, potrivit Agerpres.

Mugur Isărescu a susţinut vineri seara, pe esplanada Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia, o prelegere despre 'Parcursul economiei româneşti şi al Băncii Naţionale a României către modernitate şi, totodată, către Europa'. Evenimentul, la care au fost prezente câteva sute de persoane, s-a desfăşurat în cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului 'Dilema veche', organizat de vineri până duminică la Alba Iulia.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Bine ca n-am intrat și în zona euro, asa cum tot Mugur Isărescu preconiza, acum câțiva ani!

    Cam multe erori fundamentale, domnule Mugur Isărescu! 

    1. Isarescu spune de vreo 3 ani ca Romania nu poate intra in euro.

      Da, dar inainte de asta, in 2012 a participat la elaborarea "Programului de convergenta 2012", aprobat de Guvernul Romaniei printr-un memorandum, prin care Romania trebiua sa adopte euro in 2015.

      "Principalul obiectiv este reducerea deficitului structural sub 0,7% din PIB pana in 2014. In acest fel, se poate ilustra capacitatea Romaniei de a se incadra incepand din anul 2013 in obiectivul bugetar pe termen mediu, ceea ce corespunde prevederilor Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta, in cadrul Uniunii Economice si Monetare. 

      Se incearca atenuarea ciclicitatii economiei, reducerea presiunilor inflationiste si limitarea deficitelor externe. De asemenea, se mentine angajamentul de adoptare a monedei euro in 2015 prin intrarea in mecanismul ERM II in 2013-2014", spunea purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu. 

      Deci, Dan Suciu spunea, nu Isarescu. Cum ramane cu afirmatia de la 1?

      amanarea intrarii in zona Euro.La sfarsitul anului 2012 Isarescu anunta la New York indeplinirea acestui deziderat

      Vorbest prostii; spune ca nu putem adera la moneda europeana, adica la euro; este o mare diferenta.Daca nu sti mai bine mucles!

      Capisci? 

      Dan Ciuciu, este ceva asa "de ciuciu" Panimaesi? 

    UE e un fals!

    Trebuia sa nu intram. 

    Asta se intampla cand nu e transparenta. 

    Va rog frumos sa va dati demisia domnule Isrescu cu toata tigania cu care ati negociat o minciuna. 

    E aceeasi treaba ca si proba 100 m barbati cel care trece ultimul linia de final ca timp e declarat, trecut ca primul. Ezfe furt. 

    Si ce ai facut tu Isarescu e furt.

    Testele de stress facute de oameni mai i fluenti decat Isarescu de peste hotare demonstreaza ca nu au nici o valoare, e o minciuna. 

    Nimic nou sub soare, se stia clar că nu eram pregatiti, si nici măcar acum n-am fi eligibili, după 9 ani de UE! Dar așteptam să ne explice Cizmarescu de ce a stabilit ca tinta adoptarea Euro in 2012 inițial? Cui a folosit asta? Nu cumva dezmățului creditelor bancare fără număr? Dar mai bine ar fi să ofere DNA-ului astfel de explicații, lângă Bolteanu!

    1. fals postacule debitard chf

      tinta initiala stabilita in 2007, la aderare, era 2014 si era parte din tratat (tratat care se face la fel pentru toate tarile care adera la UE) 

      in caz ca nu stii, pentru ca esti tare incompetent, adoptarea euro este obligatorie pentru tarile din UE, odata ce ajung la criteriile de convergenta

      daca esti UK, negociezi cu UE si nu adopti euro 

      Eu zic să nu subestimam DNA-ul, sau Diicot-ul, puțintică răbdare mojicule si vă vine rândul la toti, pastrati-vă inepțiile penru scrieri la Jilava ori Poarta Alva, s-ar putea să vă folosească la ceva, măcar in loc de hârtie igienică.

    Pentru aceasta declaratie probabil ati cugetat mult, ca sa probati dovada intelepciunii Dumneavoastra.Domnul Treichl va multumeste. Pe de alta parte cum sa fim pregatiti in timp ce Dumneavostra supravegheati banci avand sediul in afara UE...

    1. Pentru ca in bancile romanesti precum CEC, ti se fura banii din cont. Merci dar prefer o banca austriaca.

      in UE dispare intreaba banca, in Outside Eau doar conturi individuale:-)

      Da

    Daca am intrat inseamna ca eram pregatiti. Ca nu stim, nu avem interesul sau mai stiu eu de ce nu reusim sa profitam de aceasta intrare este alta poveste care-i are in centru pe conducatori. Conducatori capabili ar putea schimba substantial tara, in bine!, cu dezvoltare, cu euro, cu beneficii enorme pentru taranii tarii, in citiva ani, max 3-5 ani. Selectia si promovarea conducatorilor, defectuoase!, fac ca tara si noi cu ea sa batem apa in piua.

    1. Intrarea in Ue a fost doar pentru a exporta forta de munca.

      Ma indispune total ipocrizia vesticilor cind se fac ca strimba din nas si le pute norocul care a dat peste ei: milioane de profesionisti, luati pe gratis!

      Cum de nu i-a dat prin cap ideea asta simpla lui nea Nicu? Ce de banet facea! 

    Electrizatu' "ilumineaza" prostimea cu ideile necesare contrare. Una vorbeste si alta face ----> politica bancherilor in toata lumea !

    Dixit Guru: 

    "Adevărul e că noi nu am fost pregătiţi să intrăm în Uniunea Europeană în 2007.... 

    Si dumnealui, domnul eafa 16000 euro/luna, a dormit in scaunul de guvernator, bine mersi, ce conteaza ca nu eram pregatiti.

    De ce nu ne-ai pregatit domnu' podgorean/guvernator/fost prim ministru - mai corect cel mai sinistru? De ce? cum iti justifici functiile/lefurile si tacerile, marlanule?  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb