MUGUR ISĂRESCU, GUVERNATORUL BNR:  Salariile trebuie să crească prin forţa pieţei, nu a politicienilor

F.B.
Bănci-Asigurări / 25 octombrie 2018

Mugur Isărescu (Sursa foto: Twitter)

Mugur Isărescu (Sursa foto: Twitter)

Salariile ar trebui să crească odată cu productivitatea, o consecinţă dramatică fiind ca acestea să fie majorate de către politicieni, şi nu prin forţa pieţei, a declarat astăzi Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), în cadrul unei conferinţe.

"În România, ne confruntăm cu o serie de provocări, care cu siguranţă nu sunt numai aici, ci şi la nivelul Uniunii Europene. Una dintre consecinţele dramatice ar fi ca salariile să fie majorate de către politicieni, şi nu prin forţa pieţei. Ne confruntăm, de asemenea, cu problema migraţiei. Avem peste 3 milioane de români, un procent semnificativ din totalul populaţiei apte de muncă, care au plecat din ţară pentru a se stabili în alte state membre. Într-o ordine firească, salariile ar trebui să crească odată cu productivitatea şi astfel să devenim competitivi. România are nevoie de o convergenţă economică stabilă. Este singura cale prin care putem ajunge la destinaţie", a afirmat Isărescu.

În viziunea guvernatorului BNR, România are trebui să monitorizeze implementarea reformelor structurale, lucru esenţial pentru a atinge convergenţa şi a avea o creştere economică durabilă.

"Noi ar trebui să mergem împreună, pentru a avea un mediu economic flexibil. În altă ordine de idei, trebuie să monitorizăm politicile ciclice incluse în reformele structurale. În general, reformele structurale sunt esenţiale pentru atinge convergenţa asigurând o creştere economică durabilă şi o economie mai flexibilă pentru a face faţă şocurilor asimetrice şi pentru a beneficia de intrarea în zona euro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In primul rând cei 3 mil de romani sunt plecați din cauza lui a lui Isarescu si politicii BNR de a scumpii roborul si a proteja bancile in creșterea ratelor si asta este motivul plecării tinerilor care au luat un credit cu încredere si Hoții de la bănci il triplează după 2-3 ani si Isarescu ii susține (fmm) ,iar al doilea punct creșterea salariului niciodată nu va creste de la sine sau cum zice Manole cu productivitatea ,pai bai Manole din toate cifrele românești si externe noi avem creștere a productivității si necesar de oameni la munca de câțiva ani si tot nu creștea salariul pt ca nici un patron de multinaționala nu este de acord cu creșterea ,așa ca bine fac astia când măresc salariul ca ajungem mulțumită ți-e si politicilor BNR sa devenim o colonie !

    1. Tot prin ,,forta pietei'' sunt salarii in BNR de 12 ori cat media...Intr-o luna cat restul intr-un an.Si asta de zeci de ani.

      Buna forta asta a pietei la unii dar numai pentru ei daca se poate,restul tarii sa moara de foame. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb