MUGUR ISĂRESCU: "Mi-e greu să spun care vor fi beneficiile Legii dării în plată; are un grad extrem de ridicat de imprecizie"

S.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 mai 2016

Mugur Isărescu

Mugur Isărescu

Actualizare 17:20 Guvernatorul, despre aplicarea dării în plată: "Este cert că băncile îşi vor apăra dreptul de proprietate"

Deşi efectele aplicării Legii privind darea în plată sunt incerte, cu siguranţă băncile îşi vor apăra dreptul de proprietate şi vor contesta actul normativ fie la Curtea Constituţională a României, fie la alte foruri, a precizat astăzi guvernatorul Mugur Isărescu, potrivit unor surse din presă.

"Ce mi se pare cert aici, este că, în baza legilor, (băncile, n.r.), îşi vor apăra drepturile. Că unele se vor duce la CCR, că altele se vor duce în altă parte, că vor da mai puţine credite sau cu avansuri mai mari. Deci cred că de aici încolo nu mai putem vedea lucrurile cu claritate: depinde de portofoliile de credite, de experienţa pe care o au cu diverşi clienţi, de avocaţii pe care îi au. Până acum aţi auzit doar de anumiţi avocaţi, dar vă asigur că veţi auzi şi de ceilalţi. Şi băncile au avocaţi", a declarat Isărescu.

Cu privire la faptul că multe bănci au anunţat deja majorarea avansului la creditele ipotecare, guvernatorul BNR a spus că această acţiune nu reprezintă o ofensivă a băncilor, acestea aflându-se mai degrabă în defensivă.

"Când vorbim despre o bancă cu active de 10 miliarde, spre exemplu, cred că niciunul dintre dumneavoastră nu gândiţi că are un morman de bani sau de clădiri. Nu! Are un morman de dosare de credit. Acelea sunt proprietăţile lor - drepturi de creanţă. Dacă o lege le afectează, este absolut normal să îşi apere proprietăţile, conform legilor româneşti: Codului Civil, legislaţiei bancare, interne, internaţionale. Deci aici avem aproape o certitudine, dar nu este o ofensivă ci mai degrabă o defensivă. Conform legislaţiei din România şi din lume, băncile sunt unităţi autonome, nu sunt subordonate băncii centrale, au gestiune proprie urmăresc profitul. Deci fiecare bancă îşi va prezenta, deja au început să îşi prezinte, politica în urma acestor iniţiative legislative", a precizat Isărescu.

(S.A.)

----------

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat astăzi că Legea dării în plată se remarcă printr-un grad "extrem de ridicat de imprecizie", în condiţiile în care sunt puşi laolaltă clienţii bancari care nu pot să plătească cu cei care nu vor să plătească, transmite Hotnews.ro.

"Legea (dării în plata, n.r.) se remarcă printr-un grad extrem de ridicat de imprecizie. Sunt puşi laolaltă cei care nu pot să plătească cu cei care nu vor să plătească. Cu greu se poate face o evaluare corectă a impactului. Trebuie să vedem reacţiile diverşilor debitori, reacţiile băncilor. Mi-e greu să spun care vor fi beneficiile acestei legi", a afirmat astăzi Mugur Isărescu într-un briefing de presă.

Guvernatorul BNR nu a exclus ca mişcările leului dincolo de 4,5 în faţa euro să fie unul din efectele acestei legi, deşi a admis că "analiştii care leagă evoluţia cursului de darea în plată înseamnă că ştiu mai multe decât ştim noi aici la BNR".

Opinia Cititorului ( 38 )

  1. E legiuitor acest vanzator de tara?Am mai avut un atotstiitor.

    Dictator il numesc ca e de dupa revolutie sef Bnr nu pt altceva.

    A mai "domnit" cineva atat intr-o democratie? 

    Nu prea ii place la acest om ca nu ii mai permite Germania sa ajunga cu datoria tari spre 100% din pib.

    Pinochio tu Mercedes vine cu euroi se bucura. 

    Noi nu ne suparam. 

    Putem sa platim taxe aici sau sa platim in Germania. 

    Le lasam Romania Sirienilor uitam de

    istorie, se rascolesc ei pe acolo ca su murit degeaba dar inspoi oricum nu mai vin. 

    Este terminat ,ii tremura scaunul pt ca a promis bancherilor ca vor fi stapani in Romania si se pare ca nu mai poate indeplini visul lor de sclavie a ROMANILOR !

    E o chestiune de timp pana va cadea si va fi anchetat !! 

    1. esti sclav pentru ca te simti sclav

      Eu cred ca sunt primul care l-am atacat pe Isarescu botezandu-l mama Omida .De data asta are dreptate.E DREPT CA BANCILE TE PA CALESC.Ele iti spun dobanda,pe alta foaie iti spun case adauga Roborul si ca au si un comision de administrare ,procent din suma pe care o ceri ,plus asigurarea ,plus commission de risc ( pe care eu le explic degeaba copiilor mei ,care zic- lasa ca ne descurcam noi-)Dar creditele nu sunt pentru cei ce vor sa traiasca si ei bine ci pentru cei ce vor sa traiasca foarte bine EI SE IMPRUMUTA CONSTIENTI CA VOR CASTIGA CU ACESTI BANI ( PE CARE II AU) MULT MAI MULT ,jucandu-i la bursa ,de exemlu mizand pe B anca Transilvania care da dividend de 15% ,fata de dobanzile de la banci maxim de11%(pentru fraieri)

      vom vedea daca pierderile viitoare volksbank nu ii vor face pe cei din bt sa regrete pierderile de capital generate de acest dividend unic (adica irepetabil)

      Corect

      Sunt curios de evolutia Bt, creditele de la Volksbank pot sa ii aduca falimentul.Volksbank are 5 procese afara, pierdute bineanteles.

      incorect

    La puscarie cu tine [...].

    1. la inchisoare cu tine [...] datornic

    Bravo dle Isărescu pentru luarile de pozitie. Sunt foarte corecte. Tot ce spuneti in acest articol este logic.

    1. Sunt bune luările de poziție în care stai tu, isarescu., vasilescu , olteanu adică poziția capră.

      Cred ca Isarescu o sa înceapă sa ia tot felul de poziții. Amenințări cu ICSID și avocați am mai văzut.

      E terminat.Omenește îmi pare rău că a ajuns în halul ăsta.  

      Da fellcitari o logica excelenta de cand este guvernator a dus tara la ruina mutimi de foame in case este nemyritoe la bnr...lasa alti mai tineri media la Bnr este de 70 de ani......alooooo pensoinati va

      Pe 18 decembrie 2015, judecătorii americani au aprobat, în primă fază, blocarea conturilor, dar săptămâna trecută au revenit asupra deciziei. Eliminarea popririi (indisponibilizare temporară) s-a făcut în data de 21 ianuarie 2016, cu doar o zi înainte de termenul la care Ministerul Finanțelor trebuia să plătească dobânzile către cei care l-au împrumutat prin cumpărarea obligațiunilor respective.

      Ridicarea popririi a fost doar o etapă din proces, judecătorii urmând să decidă dacă și cum vor executa statul român, în condițiile în care avocații României spun că datoria către frații Micula a fost deja plătită, iar partea adversă susține contrariul. 

      Contactat de RISE Project, Viorel Micula a declarat următoarele: “Fiecare stat trebuie să-și respecte angajamentele internaționale. ICSID (nr.- Curtea Internațională de Arbitraj de la Washington care a dat câștig de cauză familiei Micula în 2013) este cea mai importantă convenție din lume, cea mai clară, cea mai corectă care cuprinde 165 de state membre. Si noi suntem foarte interesați de ce o să se întâmple. O să vă ținem la curent cu tot ce se întâmplă”. 

      ei bine, la ICSID, legea darii va fi considerata retroactiva (la fel si cea a conversiei) iar statul roman va plati prin toti porii porcilor de parlamentari.

      ce ruina, vere? avem cel mai mare pib din istoria romaniei!!!!

      S-au ales pe viata ca Ceasca

      Bail in cum se considera?

      In lei. Dar daca transformi lei grei in aur ai o surpriza.

      Dovada "tineri " doar 4 milioane nu si-au gasit de lucru aici.

      Alta dovada migranti Sirieni cum au recunoscut ca s-au ratacit aici. Ce sa faca sa roada stini sau sa fie sclav intr-o multinationala pe minim de economie? 

      in euro, vere, in euro, cel mai mare pib din istoria Romaniei

      Aurul e de cand lumea si pamantul.

    "Când vorbim despre o bancă cu active de 10 miliarde, spre exemplu, cred că niciunul dintre dumneavoastră nu gândiţi că are un morman de bani sau de clădiri! Are un morman de dosare de credit. Acelea sunt proprietăţile lor - drepturi de creanţă. Dacă o lege le afectează, este absolut normal să îşi apere proprietăţile, conform legilor româneşti: Codului Civil, legislaţiei bancare, interne, internaţionale." Nu erati asa de vehement cand cei de la Harinvest au fost pacaliti de brokerii(inclusiv) de la BCR. Si oamenii aia aveau tot proprietati ba mai mult aveau niste despagubiri pentru proprietati furate de stat pe care tot statul i-a obligat sa se inscrie la un SSIF daca vor sa si le recapete.

    Draga isarescule cum iti permuti sa ti parte bancilo straine....dute nene si vede ti de treaba ta....

    Amanarea introducerii in anticamera Euro ar fi o modalitate de a verifica veleitatile acestora:-)

    Turca Zbarcea si alti au pierdut prea multe procese? Nu mai vo sa reprezinte sistemulbancar din Romania ?

    N. WHALL a facut prapad cu bancile la Tribunalul European, va dau doar doua exemple: C-143/13 Volksbank Romania, C-26/13 Otp Ungaria( le gasiti pe curia.europa.eu, sau tastand pe google) si mai sunt avocati care au maturat pe jos la Tribunalul European, precedent este, cand se transforma in carare, drum, autostrada?

    C-237/07 , in acest proces avocatul CE a facut "troaca de porci" cu 4 banci Erste, Raiffaisen, Volksbank, Bank Austria 48 milioane a luat de pe ele. Ceea ce nu stiu au fost bani adevarati sau cei tipariti fara acoperire de Bce. 

    1. cam aberezi, vericule, cu procesele

       

      (Cauza C-237/07) 

      (Directiva 96/62/CE - Evaluarea și gestionarea calității aerului înconjurător - Stabilirea valorilor limită - Dreptul la elaborarea unui plan de acțiune pe care îl are un terț a cărui sănătate a fost afectată) 

       

      Părţile din acţiunea principală 

      Reclamant: Dieter Janecek 

      Pârât: Freistaat Bayern 

       

      Obiectul

      Cerere de pronunţare a unei hotărâri preliminare - Bundesverwaltungsgericht - Interpretarea articolului 7 alineatul (3) din Directiva 96/62/CE a Consiliului din 27 septembrie 1996 privind evaluarea și gestionarea calității aerului înconjurător (JO L 296, p. 55, Ediție specială, 15/vol. 3, p. 198) - Dreptul unui terț a cărui sănătate este afectată de a obține elaborarea unui plan de acțiune, astfel cum prevede directiva, acest terț beneficiind, potrivit legislației naționale, de dreptul de a solicita în instanță luarea unor măsuri împotriva depășirii valorilor limită ale pulberilor în suspensie 

    Guvernul maghiar a castigat pe rupte cu bancile.

    Hîc, io v-am zis că nu-i a bună asta cu DIP-ul, hîc, din cauza asta nu intrăm în Schengen si nici în uniunea monetară Euro, hîc, plus că fug investitorii din țară pe rupte, hîc. Încercăm să intrăm în uniunea monetară CHF, hîc, ieși Vasilescule pe post si anunță țara, hîc.

    1. si atunci e ok.

      S-a mai anunțat o dată, prin 2006-2007, și am intrat, în buda Europei

      Cu capu-n jos sau sus ca suntem mandri ?

      si astfel cele 2,2 miliarde goodwill ale Erste au putut fi amortizate, conditie necesara pentru a indeplini normele CRR (capital regulation requierements:-) Bineinteles nu fara a muta sediul BCR de la Bucuresti la Chisinau..

    Să-i mai spună cineva bufonului că e gol, poate are nepoți de crescut pe-acasă.

    Cine v-a numit avocatul bancilor nu a gresit.

    Eu inca astept o parere de la Cristi C., undeeeee esti ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb