ZIARUL BURSA

05 mai 2016
Ediţia din 15.08.2024
Mugur Isărescu

MUGUR ISĂRESCU: "Mi-e greu să spun care vor fi beneficiile Legii dării în plată; are un grad extrem de ridicat de imprecizie"

S.A.Bănci-Asigurări / 5 mai 2016

Actualizare 17:20 Guvernatorul, despre aplicarea dării în plată: "Este cert că băncile îşi vor apăra dreptul de proprietate"

Deşi efectele aplicării Legii privind darea în plată sunt incerte, cu siguranţă băncile îşi vor apăra dreptul de proprietate şi vor contesta actul normativ fie la Curtea Constituţională a României, fie la alte foruri, a precizat astăzi guvernatorul Mugur Isărescu, potrivit unor surse din presă.

---------

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat astăzi că Legea dării în plată se remarcă printr-un grad "extrem de ridicat de imprecizie", în condiţiile în care sunt puşi laolaltă clienţii bancari care nu pot să plătească cu cei care nu vor să plătească, transmite Hotnews.ro.

Dan Suciu

DAN SUCIU: "Sănătatea devine prioritatea numărul 1 a Guvernului"

Politică / 5 mai 2016

Actualizare 20:09 Suciu: "Avem o infrastructură spitalicească veche şi suntem datori să reîncepem construcţia de unităţi medicale"

Executivul condus de Dacian Cioloş are în vedere reabilitarea profundă a infrastructurii de sănătate, în acest sens fiind încheiate studiile de fezabilitate pentru construcţia a două spitale noi - Spitalul de copii "Marie Curie" şi Institutul de Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu", a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Actualizare 19:41 Vasile Dîncu: "Nu cred că vor mai fi remanieri în perioada următoare; Achimaş - un foarte bun ministru"

----------

Sănătatea va deveni prioritatea numărul 1 a Guvernului Cioloş, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

CEC Bank majorează la 30% avansul la creditele ipotecare

CEC Bank majorează la 30% avansul la creditele ipotecare

C.P.Bănci-Asigurări / 5 mai 2016

CEC Bank anunţă că măreşte la 30% avansul pentru creditele ipotecare în valoare de cel mult 250.000 euro în echivalent lei, destinate persoanelor fizice, în urma publicării în Monitorul Oficial a Legii privind darea în plată, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

BNR menţine rata dobânzii de politică monetară

BNR menţine rata dobânzii de politică monetară

Laura BoicoBănci-Asigurări / 5 mai 2016

Actualizare 16:17 Mugur Isărescu: "Inflaţia rămâne în teritoriu negativ până în iulie 2016"

Inflaţia rămâne în teritoriu negativ până în luna iulie a acestui an şi va reveni în intervalul din jurul ţintei staţionare, de 2,5%, la finele orizontului de prognoză, a afirmat astăzi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, potrivit unor surse din presă.

---------

BNR a hotărât menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75% pe an, în cadrul şedinţei de astăzi.

Marian Vanghelie, urmărit penal pentru abuz în serviciu

UN NOU DOSAR PENAL PENTRU FOSTUL PRIMAR AL SECTORULUI 5 Marian Vanghelie, urmărit penal pentru abuz în serviciu

R.J.Anticorupţie / 5 mai 2016

Actualizare 14:20

Marian Vanghelie, primarul suspendat al sectorului 5, este urmărit penal pentru două infracţiuni de abuz în serviciu, după ce a încheiat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, două contracte de salubrizare în valoare de aproximativ 6,5 milioane lei pentru 147 de străzi, se arată într-un comunicat al DNA, transmis astăzi.

Actualizare 11:00 La ieşirea de la DNA, Marian Vanghelie a confirmat că este vorba despre un nou dosar vizând tot fapte de abuz în serviciu.

"Adidas" închide magazinele Neo din Europa

"Adidas" închide magazinele Neo din Europa

ALINA VASIESCUInternaţional / 5 mai 2016

Producătorul german de echipament sportiv "Adidas" AG va închide 16 magazine din Europa, care poartă brandul Neo (destinat adolescenţilor), urmărind să se concentreze pe oferirea produselor sale prin intermediul partenerilor en-gros din regiune.

"Ministerul Public trebuie să acţioneze ca un tot unitar"

NOUL PROCUROR GENERAL AL ROMÂNIEI: "Ministerul Public trebuie să acţioneze ca un tot unitar"

A.S.Companii / 5 mai 2016

Reformarea radicală a Ministerului Public, realizarea unor anchete efective în dosarele Revoluţiei şi Mineriadei şi o relaţie de comunicare mult mai eficientă cu DNA şi DIICOT sunt priorităţile lui Augustin Lazăr, noul procuror general al României, instalat oficial, ieri, în funcţie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"Daimler" investeşte 500 milioane euro în Polonia

"Daimler" investeşte 500 milioane euro în Polonia

ALINA VASIESCUInternaţional / 5 mai 2016

Constructorul auto german "Daimler" AG va investi aproximativ 500 de milioane de euro (574,5 milioane de dolari) într-o nouă fabrică de motoare din Polonia, urmărind astfel să-şi extindă capacitatea de producţie în afara ţării de origine.

MACRO NEWSLETTER 5 Mai 2016

MACRO NEWSLETTER 5 Mai 2016

Internaţional / 5 mai 2016

Activitatea în industria prelucrătoare din SUA a înregistrat o expansiune sub aşteptări în aprilie 2016, pe fondul temperării creşterii comenzilor noi, conform indicilor PMI de la ISM (Institute for Supply Management).

Alegerile se vor ţine într-un singur tur

Politică / 5 mai 2016

Alegerile locale se vor ţine într-un singur tur, după ce judecătorii CCR au respins ieri în unanimitate sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind alegerile locale, a anunţat preşedintele CCR, Augustin Zegrean.

România ateistă

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 5 mai 2016

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Evidenţa continuă să se acumuleze. Ateii sunt mai inteligenţi, în medie, decât credincioşii. Un studiu recent (Zuckerman, 2013) asupra literaturii de profil arată că există o corelaţie negativă între religiozitate şi inteligenţă.

Cotaţia aurului, aproape de 1.300 dolari uncia

A.V.Materii Prime / 5 mai 2016

Preţul aurului a trecut, săptămâna aceasta, pe piaţa americană, de 1.300 de dolari uncia, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora banca centrală a SUA va încetini ritmul măsurilor de înăsprire a politicii monetare, care au generat deprecierea...

REVISTA PRESEI 05.05.2016

Willy HomnerRevista Presei / 5 mai 2016

ADEVARUL 

Primarii vor fi aleşi într-un singur tur: CCR a respins sesizarea jurnalistului "Adevărul" Liviu Avram

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind Legea alegerilor locale, ceea ce...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo