Cotaţia aurului, aproape de 1.300 dolari uncia

A.V.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 5 mai 2016

De la începutul anului, preţul metalului galben a câştigat 20%

Preţul aurului a trecut, săptămâna aceasta, pe piaţa americană, de 1.300 de dolari uncia, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora banca centrală a SUA va încetini ritmul măsurilor de înăsprire a politicii monetare, care au generat deprecierea dolarului şi au alimentat plasamentele în metalul preţios.

Chiar dacă a mai pierdut teren în ultimele două zile, preţul metalului nu este departe de pragul menţionat. Ieri, la ora 10.12, la Comex New York, cotaţia aurului cu livrare în luna iunie era de 1.283,40 dolari/uncie, cu 0,7% mai mică decât în ziua anterioară.

Luni, preţul metalului galben a urcat până la 1.303,82 dolari uncia, conform Bloomberg. Creşterea preţului aurului la peste 1.300 de dolari uncia a avut loc într-un moment în care numeroase pieţe din Asia şi Europa erau închise.

De la începutul anului curent, preţul aurului a urcat cu aproape 20%, atingând cel mai ridicat nivel din ianuarie 2015 până acum, în condiţiile în care indicele ce măsoară dinamica dolarului faţă de valutele majore a coborât cu circa 6 procente.

Investitorii privesc din nou către aur în 2016, după trei ani în care cotaţia metalului preţios a scăzut, în condiţiile în care banca centrală americană, Federal Reserve (Fed), a tot semnalat că pregăteşte o majorare a dobânzii pentru prima oară în ultimul deceniu. Fed a majorat dobânda cheie în decembrie anul trecut (+0,25 puncte procentuale, la 0,25-0,50%).

Daniel Hynes, strateg la "Australia & New Zealand Banking Group" Ltd. este de părere că aşteptările privind politica viitoare a Fed, respectiv lipsa unei majorări a dobânzii în curând, susţine cererea de aur, din partea investitorilor, la un nivel ridicat.

La data de 2 mai, deţinerile de ETF-uri (exchange-traded funds) pe aur atingeau 1.780,7 tone - cel mai ridicat nivel din decembrie 2013 până în prezent, conform datelor Bloomberg. Aceste deţineri au sporit cu 22% de la începutul anului.

Conform analiştilor "BNP Paribas" SA, preţul aurului va urca la 1.400 de dolari uncia anul acesta, iar "ABN Amro Group" NV preconizează o cotaţie de 1.370 dolari/uncie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb