"Adidas" închide magazinele Neo din Europa

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 mai 2016

"Adidas" închide magazinele Neo din Europa

Compania vrea să înstrăineze brandul de golf TaylorMade

Producătorul german de echipament sportiv "Adidas" AG va închide 16 magazine din Europa, care poartă brandul Neo (destinat adolescenţilor), urmărind să se concentreze pe oferirea produselor sale prin intermediul partenerilor en-gros din regiune.

Directorul executiv al companiei, Herbert Hainer, a declarat, ieri, că brandul Neo a avut mai mult succes atunci când produsele în cauză au fost distribuite prin canalele en-gros.

Potrivit afirmaţiilor lui Hainer, decizia închiderii magazinelor Neo nu va afecta cele 2.000 de centre comerciale pe care compania le-a dat în franciză partenerilor ce operează în China.

Vânzările brandului Neo au atins un miliard de euro în 2015 şi au crescut cu 60% în primul trimestru din 2016.

Pe de altă parte, "Adidas" a informat, ieri, că intenţionează să vândă o parte din afacerile pe care le derulează pe segmentul golfului, inclusiv brandul de echipament sportiv TaylorMade.

În 2015, compania germană a început o revizuire strategică a operaţiunilor sale din sectorul golfului, anunţând că a angajat o bancă de investiţii care să exploreze opţiunile acestei divizii. "Adidas" a precizat că board-ul său executiv a finalizat analiza privind divizia de golf şi a decis să lanseze "negocieri cu părţile interesate", în vederea înstrăinării unor părţi din aceasta.

"Adidas" a subliniat că va căuta în mod activ un cumpărător pentru brandurile TaylorMade, Adams şi Ashworth, ca să se poată concentra pe vânzarea de încălţăminte şi echipamente purtând marca Adidas.

"TaylorMade este o afacere extrem de viabilă", a declarat Herbert Hainer, adăugând: "Noi, însă, am decis că a venit momentul să ne concentrăm şi mai mult pe puterea noastră principală, cea de pe piaţa de încălţăminte şi echipamente atletice".

Decizia finală privind vânzarea afacerii de golf trebuie să obţină aprobarea consiliului de supraveghere din cadrul "Adidas".

Societatea TaylorMade a luat fiinţă în 1979, creată de Gary Adams, iar în 1997 a fost preluată de "Adidas".

Mai târziu, "Adidas" şi-a extins operaţiunile din domeniu, compania germană preluând în 2008 brandul Ashworth, pe 72,8 milioane de dolari, inclusiv datorii. Marca Adams a fost cumpărată în 2012, pe 70 de milioane de dolari.

Vânzările TaylorMade au fost de 1,34 miliarde de euro în 2012, însă au scăzut continuu în ultimii ani, ajungând la 902 milioane de euro în 2015. În primul trimestru din 2016, vânzările acestei divizii s-au redus cu 1%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb