MUHULEŢ, DESPRE AFIŞAJUL ELECTORAL ÎN AFARA CAMPANIEI ELECTORALE:  BEC a trimis o adresă MAI şi IGPR

T.T.
Politică / 21 martie 2019

Marian Muhuleţ (Sursa foto: Twitter)

Marian Muhuleţ (Sursa foto: Twitter)

Biroul Electoral Central (BEC) solicită Ministerului de Interne şi Inspectoratului General al Poliţiei Române să analizeze dacă sunt îndeplinite prevederile legale în materia afişajului electoral existent în prezent în Bucureşti şi în ţară, a anunţat vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Marian Muhuleţ.

"Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor, în cazul alegerilor europarlamentare, din anul acesta, la data de 27 aprilie. În campania electorală, legea are prevederi foarte clare care sunt acţiunile şi de afişaj electoral care pot fi realizate de către partidele politice. La nivelul BEC, în şedinţa din data de 18 (martie - n.r.), s-a luat în discuţie această explozie de afişaj, panotaj electoral, la care asistăm, şi s-a decis întocmirea unei adrese către Ministerul de Interne, către Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru a constata dacă sunt îndeplinite prevederile legale în materia afişajului electoral la care asistăm în zilele acestea", a declarat, astăzi, Marian Muhuleţ, la un post de televiziune.

El a explicat că BEC solicită poliţiei să analizeze dacă afişele electorale în acest moment se încadrează în regulile de campanie electorală sau sunt respectate prevederi ale altor acte normative în vigoare, cum ar fi publicitatea stradală.

Vicepreşedintele AEP a precizat, în contextul în care unele partide au folosit pe afişe culorile naţionale, că în campania electorală partidele nu au voie să folosească afişaj electoral în care să utilizeze simbolurile sau culorile naţionale, dar în afara acesteia partidele au totuşi o oarecare libertate să se manifeste şi să informeze electoratul asupra acţiunilor proprii politice pe care doresc să le desfăşoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb