Muncitorii de la "Flacăra" Ploieşti au intrat în grevă

Ziarul BURSA #Companii / 10 ianuarie 2006

Aproximativ 200 de salariaţi ai societăţii ploieştene "Flacăra" au intrat, ieri, în grevă la aflarea veştii că locurile de muncă le sunt puse în pericol, informează Rompres. Salariaţii de la schimbul I au declanşat un conflict spontan şi au refuzat să îşi reia activitatea pînă la venirea liderului BNS Prahova, Costin Aldescu.

După o discuţie de mai multe ore, purtată între directorul societăţii, Gheorghe Popa şi liderul BNS Prahova, muncitorii au fost informaţi că societatea este nevoită să intre în lichidare din cauza datoriilor foarte mari acumulate în ultimii cinci ani, care depăşesc 167 miliarde de lei.

Încă de la privatizare, în anul 2000, societatea avea o datorie istorică de peste 45 miliarde de lei. Societatea se află în reorganizare judiciară din luna martie a anului trecut dar nu a fost încă pus la punct un plan de redresare. Directorul societăţii, Gheorghe Popa a declarat că există grupuri de interese care doresc falimentarea societăţii şi susţine că va sesiza, în cursul acestei săptămîni, DNA în legătură cu aceste acuzaţii.

SC Flacăra SA, unitate care are ca obiect de activitate fabricarea de obiecte ceramice de uz casnic a încheiat anul trecut cu un profit de peste 1,5 miliarde de lei şi are acoperit întreg anul 2006 cu comenzi, din care 90% sînt pentru export. Preşedintele BNS Prahova, Costin Aldescu a convins salariaţii să îşi reia activitatea. Singura soluţie pe care o întrevede Aldescu pentru rezolvarea situaţiei pentru cei 350 de salariaţi, soluţie cu care a fost de acord şi conducerea societăţii este găsirea unui investitor care să plătească cele 4,2 milioane euro la care este evaluată societatea şi să fie mutată fabrica în Parcul Industrial Brazi.

Directorul Gheorghe Popa a mai afirmat că există deja un investitor dispus să cumpere societatea, dar nu poate face public numele acestuia deoarece nu s-a ajuns la un accord. De asemenea a fost găsită şi locaţia în care se va muta fabrica, în Parcul Industrial Brazi. Directorul a mai afirmat că este nevoie de o altă locaţie deoarece există grupuri de interese care doresc falimentarea fabricii pentru a obţine terenul pe care este amplasată, în centrul municipiului Ploieşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb