MUREŞ  Doi arestaţi preventiv şi şapte sub control judiciar într-un dosar de evaziune fiscală de 15 milioane lei

Adina Lateş
Anticorupţie / 4 martie 2016

Tribunalul Mureş a emis mandate de arestare preventivă pe numele a două persoane şi a decis plasarea sub control judiciar a altor şapte, într-un dosar de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, cu un prejudiciu estimat de 15 milioane de lei, potrivit site-ului Tribunalului Mureş.

Conform sursei citate, s-a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de Balazs Arpad Csaba şi Burszan Kalman, iar ceilalţi şapte inculpaţi din dosar, Gombos Attila, Feher Levente, Cornăcel Marin Iulian, Takacs Zoltan, Andras Imre, Denes Ibolya şi Kiss Elod Zoltan au fost puşi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Încheierea nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţie în 48 de ore.

Cele nouă persoane au fost reţinute iniţiale în urma unei acţiuni de amploare, derulate în miercuri, când aproape 170 de poliţişti, sprijiniţi de 117 jandarmi, sub coordonarea procurorilor, au desfăşurat 82 de percheziţii în judeţele Mureş, Harghita, Covasna, Cluj, Braşov, Galaţi, Sibiu şi în Bucureşti.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2014 - 2015, mai multe persoane din judeţele Mureş şi Harghita, prin intermediul unor cetăţeni maghiari, ar fi înfiinţat trei societăţi comerciale de tip fantomă prin intermediul cărora ar fi furnizat documente justificative unor agenţi economici beneficiari, cu scopul sustragerii de la plata T.V.A. aferentă şi a impozitului pe profit datorat statului şi a însuşirii respectivelor sume de bani.

"S-a stabilit totodată că între societăţile comerciale în cauză există o strânsă legătură, existând suspiciunea că aceste trei societăţi comerciale ar fi controlate şi coordonate în fapt de aceleaşi persoane, activitatea fiecăreia mutându-se, cu ocazia declarării lor inactive, succesiv. În urma verificărilor fiscale efectuate în cauză, s-a constatat faptul că societăţile comerciale verificate, au aparenţa de societăţi de tip fantomă - neavând angajaţi în perioada în care au fost emise documentele în favoarea beneficiarilor, au furnizori care nu au declarat livrări către aceştia, nu au depus bilanţuri către organele fiscale şi nu deţin bunuri corporale", arată un comunicat de presă, postat pe site-ul IPJ Mureş.

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, în urma celor 82 de percheziţii, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de 19 persoane, pentru evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.

În urma percheziţiilor efectuate în judeţele Mureş, Harghita, Covasna, Cluj, Braşov, Galaţi, Sibiu şi în Bucureşti, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, acte contabile, carduri bancare şi sume de bani, respectiv 540.000 de lei şi 15.500 de euro.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a precizat că acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb