Muzeul Naţional George Enescu trece în subordinea Ministerului Culturii

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 30 ianuarie 2006

Muzeul Naţional "George Enes-cu" - Bucureşti va trece în subordinea Ministerului Culturii şi Cultelor, începînd cu data de 1 martie 2006, potrivit unei ordonanţe adoptate de Guvern în şedinţa din 26 ianuarie.

Muzeul "George Enescu" din Bucureşti este, în prezent, sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, finanţarea fiind asigurată din bugetul municipiului Bucureşti.

Muzeul "George Enescu" se va alătura astfel celorlalte muzee de importanţă naţională care funcţionează în subordinea Ministerului Culturii şi Cultelor, respectiv: Muzeul Naţional de Artă a României din Bucureşti, Muzeul de Artă Contemporană al României, Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional al Statului "Dimitrie Gusti", Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, Complexul Muzeal Naţional Naţional "Moldova" din Iaşi, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigorie Antipa" din Bucureşti, Muzeul Carpaţilor Răsăriteni din Sfîntul Gheorghe, Muzeul Naţional "Brukenthal" din Sibiu, Muzeul Naţional "Peleş" din Sinaia, Muzeul Bran din Bran, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi.

Finanţarea este asigurată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat. Fondurile disponibile pentru Muzeul "George Enescu", stabilite în bugetul municipiului Bucureşti, vor fi incluse în mod corespunzător în bugetul Ministerului Culturii şi Cultelor.

Prin actul de donaţie din octombrie 1967, doamna Maria George Enescu, văduva maestrului George Enescu, a donat liber de orice sarcini, Muzeului "George Enescu" din Bucureşti, imobilul format din trei corpuri de clădiri şi terenul aferent, inclusiv curtea, situat în municipiul Bucureşti, Calea Victoriei nr. 141, sectorul 1.

Una din condiţiile sub care a fost donat imobilul respectiv este aceea ca Muzeul "George Enescu" să rămînă în permanenţă sub tutela exclusivă a Comitetului de Stat pentru Cultură şi Artă (actual, Ministerul Culturii şi Cultelor exercită la nivel central atribuţiile corespunzătoare domeniului de activitate al fostului Comitet de Stat pentru Cultură şi Artă). Actul de donaţie stabileşte ca efect al nerespectării condiţiilor donaţiei, revocarea transmisiunii de drepturi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb