Nasdaq îşi extinde parteneriatul cu HP

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 martie 2005

Piaţa americană Nasdaq, cea mai mare bursă electronică de valori din Statele Unite, a încheiat un contract cu societatea "Hewlett Packard" (HP), în baza căruia îşi va actualiza sistemul complet integrat de afişare a comenzilor de cumpărare sau vînzare, şi sistemul de tranzacţionare a acţiunilor listate. Contractul, cu o durată de trei ani, extinde relaţia de parteneriat de peste 20 de ani dintre cele două companii. Apelînd la HP, Nasdaq va implementa o serie de soluţii menite să construiască un mediu "Adaptive Enterprise", în condiţiile în care funcţionarea continuă a sistemului de tranzacţionare şi posibilitatea de a răspunde volumelor fluctuante de tranzacţii sînt probleme critice pentru piaţa americană.

Potrivit termenilor înţelegerii, Nasdaq va achiziţiona peste 500 de procesoare pentru serverele HP NonStop, care rulează software-ul de management HP OpenView pentru medii enterprise, proiectat să suporte operaţiuni non-stop şi monitorizare constantă. "Cu o medie de peste 700 de companii listate la bursă, tranzacţionînd mai multe acţiuni pe zi decît orice altă bursă din Statele Unite, întreruperea activităţii la Nasdaq este practic imposibilă", spune Steve Randich, vicepreşedinte executiv al Nasdaq.

Cînd un membru al pieţei accesează sistemul ca să obţină o cotaţie sau să plaseze o comandă de vînzare sau cumpărare, cererea este direcţionată spre aplicaţia potrivită printr-un sistem HP NonStop. Într-o zi obişnuită, Nasdaq gestionează 7,5 milioane de actualizări ale tranzacţiilor, 4,2 milioane de rapoarte de tranzacţionare, 2,6 milioane de comenzi şi 2,3 miliarde acţiuni pe zi, menţinînd un timp de răspuns de 1/50 dintr-o secundă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb