Năstase neagă existenţa crizei din PSD

Doru Ivanov
Ziarul BURSA #Politică / 16 iulie 2004

Pe listele de la alegerile locale s-au făcut aranjamente, spune Adrian Năstase

Preşedintele PSD, Adrian Năstase, nu consideră că sînt probleme majore în interiorul partidului pe care îl conduce. "PSD nu este în criză şi nu suferă de anchilozare politică", a precizat domnia sa, ieri, în cadrul şedinţei Biroului Executiv Central (BEx) al formaţiunii. Din contră, Adrian Năstase crede că PSD este în creştere şi trece prin cea mai bună perioadă a sa, întrucît este primul partid care a reuşit să obţină, după trei ani şi jumătate de guvernare, 700.000 de voturi în plus, comparativ cu alegerile precedente.

În ciuda acestor "succese", liderul pesedist recunoaşte că, totuşi, formaţiunea pe care o reprezintă se confruntă cu mai multe probleme, a căror rezolvare necesită "un nou stil politic şi o nouă mentalitate". Adrian Năstase a recunoscut că PSD are nevoie de o strategie diferită pentru mediul urban (cunoscut fiind faptul că procentul simpatizanţilor PSD care locuiesc la sate este considerabil mai mare faţă de al celor de la oraşe).

Preşedintele partidului de guvernămînt mai spune că membrii PSD nu respectă întrutotul sfaturile sale. "Pe listele de la alegerile locale s-au făcut diferite aranjamente", a afirmat Adrian Năstase, explicînd că tinerii şi femeile au fost puşi mai la coada listei, contrar cerinţelor sale. O altă problemă recunoscută de şeful PSD ţine de imaginea compromisă a unor membri de partid. "Nu putem reuşi decît cu lideri a căror moralitate nu poate fi contestată", a precizat Adrian Năstase.

În PSD, apele sînt încă tulburi. Ca să remedieze situaţia, Adrian Năstase a lansat ideea că, de acum înainte, vom discuta de "un nou PSD", mult mai apropiat de electorat şi mult mai transparent în relaţiile cu presa. Probabil, însă, că măsura privind transparenţa va fi aplicată începînd cu o dată ulterioară, întrucît, ieri, la şedinţa BEx, după discursul premierului, reprezentanţii mass-media au fost invitaţi să părăsească sala.

Din discursul destul de lung, de altfel, al preşedintelui PSD nu au lipsit celebrele referiri la guvernarea 1996-2000. Adrian Năstase a avertizat populaţia că, în cazul în care va vota în toamnă alianţa PNL-PD, va suporta consecinţele "unei noi aventuri politice".

În ceea ce priveşte candidatura sa la Cotroceni, Năstase a precizat: "Nu voi da dovadă de laşitate şi voi candida la preşedinţie, dacă PSD îmi va cere acest lucru".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb