NBC: "Elon Musk efectuează o vizită la kibbutz împreună cu Netanyahu"

T.B.
Internaţional / 27 noiembrie 2023

NBC: "Elon Musk efectuează o vizită la kibbutz împreună cu Netanyahu"

Miliardarul din domeniul tehnologiei, Elon Musk, a efectuat astăzi o vizită la Kibbutz Kfar Aza alături de prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, întâlnindu-se cu Forţele de Apărare ale Israelului şi cu membri ai familiilor celor ucişi de către Hamas pe 7 octombrie, conform unui comunicat al biroului lui Netanyahu, informează nbcnews.

Vizita vine în contextul în care Israelul a declarat că a ajuns la un acord cu Musk pentru a aduce serviciul de comunicaţii Starlink al companiei SpaceX în Fâşia Gaza, conform informaţiilor Reuters, potrivit sursei.

"Elon Musk a aflat povestea familiei fetiţei de 4 ani Abigail Mor Edan, ale cărei părinţi au fost omorâţi şi ea a fost răpită în Gaza şi eliberată din captivitatea Hamas ieri", se menţionează în comunicat, relatează sursa menţionată.

Musk a vizitat şi un cartier de tineret, conform biroului lui Netanyahu, "care a suferit cel mai mult în atrocităţile de pe 7 octombrie", conform sursei citate.

Luna trecută, Musk a propus utilizarea Starlink pentru a sprijini legăturile de comunicare în enclavele afectate de blackout din Fâşia Gaza cu "organizaţii umanitare recunoscute la nivel internaţional", potrivit nbcnews.

La momentul respectiv, ministrul israelian al Comunicaţiilor, Shlomo Karhi, a obiectat, spunând că "Hamas va folosi (Starlink) pentru activităţi teroriste", transmite sursa precizată.

Cu toate acestea, într-o abordare nouă, Karhi a declarat luni că Israelul şi Musk au ajuns la un acord în principiu, conform căruia "unităţile de sateliţi Starlink pot fi operate doar în Israel cu aprobarea Ministerului israelian al Comunicaţiilor, inclusiv în Fâşia Gaza", menţionează sursa citată.

Preşedintele israelian Isaac Herzog are programată o întâlnire după-amiază cu Musk. Ei vor fi însoţiţi de rudele ostaticilor ţinuţi de Hamas în Gaza şi vor discuta, de asemenea, despre "necesitatea de a acţiona împotriva antisemitismului crescând online", conform biroului lui Herzog, informează nbc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb