NEGOCIERI APRINSE USRPLUS vrea şefia Camerei Deputaţilor, dacă PNL va da premierul

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 9 decembrie 2020

Dan Barna, copreşedintele Alianţei USRPLUS, este nemulţumit de modul în care reprezentanţii PNL înţeleg să iniţieze negocierile pentru constituirea coaliţiei politice care va da viitorul guvern.

"USR este un partener de guvernare, nu un partid care ajută PNL să guverneze", a afirmat Dan Barna, care a spus că aşteptările Alianţei sunt cu privire la construirea unei echipe de guvernare.

În privinţa structurii viitorului Executiv, domnul Barna a precizat:

"Asta depinde foarte mult de cum vor merge negocierile pe program şi angajamente de guvernare pentru că, în funcţie de calendarul primelor 3-6 luni, vom vedea şi ministerele. (...) Am văzut varianta în care PNL ia toate ministerele de forţă, sperând că USR ia celelalte ministere. (...) Venim la guvernare să participăm la guvernare, nu suntem un partid ajutător de guvernare. Avem soluţii pentru toate ministerele".

Copreşedintele Alianţei USRPLUS a adăugat că nu se pune problema de negocieri sau alianţe de guvernare cu PSD, deoarece mesajul pe care l-a dat electoratul este pentru o guvernare de dreapta.

Chestionat dacă şi-ar dori să devină preşedinte al Camerei Deputaţilor în viitorul Parlament, Dan Barna a spus: "În spaţiul public sunt doar interese dintr-o parte sau alta, nu au existat discuţii, nu e nimic de infirmat sau confirmat. Este o soluţie la fel de bună sau chiar mai bună ca USR să ia Camera Deputaţilor, este o decizie pe care o vom lua cu colegii să vedem ce îşi va asuma fiecare coleg din USRPLUS".

Cert este că, dacă preşedintele Klaus Iohannis va opta pentru desemnarea unui premier din partea PNL, Alianţa USRPLUS vizează postul de vicepremier în viitorul guvern de coaliţie, conform unor surse politice din cadrul acesteia. Dacă în urma negocierilor se va stabili acest lucru, se pare că Dacian Cioloş nu va fi vicepremierul desemnat de USRPLUS, deoarece acesta nu este dispus să renunţe la poziţia de şef al grupului Renew Europe, al treilea cel mai influent din Parlamentul European, decât în cazul în care este numit prim-ministru al României.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Somerul orban ce v a face

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb