NEGOCIERI CU FMI: Cerem un deficit bugetar mai mare

C.D.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 6 iulie 2009

Premierul Emil Boc a anunţat, ieri, în cadrul unei vizite pe şantierul Autostrăzii Transilvania, că Guvernul va propune Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene să accepte un deficit bugetar mai mare pentru cheltuielile în infrastructură.

Emil Boc a precizat că îi va cere ministrului de Finanţe, Gheorghe Pogea, să înceapă negocierile pentru o "flexibilitate mai mare cu cheltuielile" pentru infrastructură, justificând că deficitul bugetar generat de investiţii nu va agrava situaţia economică a ţării noastre.

Şeful Guvernului a explicat: "Eu cred că trebuie să avem mai mult curaj în abordarea deficitului pe infrastructură. (...) Cred că de aceea trebuie să avem curaj să discutăm şi cu Comisia Europeană şi cu FMI că deficitul bugetar pe infrastructură nu este un deficit care să agraveze situaţia României".

Ca argument la viitoarele discuţii cu Comisia şi FMI, reprezentanţii Guvernului nostru vor arată, potrivit NewsIn, că banii alocaţi pentru lucrările de infrastructură se vor întoarce înzecit în economia româ­nească, inclusiv prin crearea de locuri de muncă.

"De aceea voi avea la nivelul Guvernului o abordare mult mai directă şi mult mai pragmatică cu ceea ce înseamnă autorităţile europene şi FMI, pentru ca pe infrastructură şi pe ceea ce înseamnă lucrări care aduc locuri de muncă şi modernizează ţara să avem o flexibilitate mai mare cu cheltuielile, rămânând fermi că nu vom lua bani de la infrastructură pentru bonusuri, mobilier şi plasme", a explicat Boc.

Premierul a mai menţionat că, în opinia sa, "este o crimă" ca banii destinaţi infrastructurii să nu poată fi utilizaţi în timpul verii - perioada din an propice construcţiilor.

Geoană: Deficitul bugetar va depăşi nivelul convenit cu FMI

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, ce deţine şi funcţia de şef al Senatului, a declarat, într-un interviu acordat Reuters, că deficitul bugetar ar putea depăşi în acest an nivelul convenit cu FMI, mai ales în cazul în care situaţia economică se înrăutăţeşte. Potrivit lui Geoană, nicio decizie nu va fi luată înainte de a consulta oficialii FMI. "În mod realist, deficitul bugetar va fi probabil un pic mai mare", a spus Geoană. Liderul PSD a precizat că, până la acest moment, cifrele privind deficitul bugetar, convenite cu FMI şi cu Comisia Europeană sunt "în grafic", dar că va fi nevoie de o "recalibrare" dacă situaţia economică se înrăutăţeşte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb