NELU TĂTARU: "Am cerut managerilor spitalelor suport să reanalizeze situaţia şi să pregătească un scenariu pentru pacienţii non-COVID"

J.P.
Miscellanea / 10 septembrie 2020

"Am cerut managerilor spitalelor suport să reanalizeze situaţia şi să pregătească un scenariu pentru pacienţii non-COVID"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat joi, la Piteşti, că le-a cerut managerilor spitalelor suport să reanalizeze situaţia în contextul reducerii numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi să pregătească un scenariu pentru pacienţii non-COVID, conform Agerpres.

"Am solicitat fiecărui manager al fiecărui spital suport COVID să-şi reanalizeze situaţia, prezenţa patologiei COVID, iar în măsura în care poate, să pregătească (...) şi un scenariu pentru cei cu patologie non-COVID, ori prin alocarea pacienţilor cu infecţie SARS-CoV-2 în anumite pavilioane cu circuite separate, ori prin transferarea acestora, dacă există posibilităţi, în altă parte", a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii.

El a dat ca exemplu spitalele suport COVID din Câmpulung Muscel, care pot analiza în acest moment revenirea la o patologie non-COVID.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis, în urmă cu o zi, reevaluarea situaţiei spitalelor din municipiul Câmpulung Muscel, în contextul scăderii cazurilor de COVID-19 în judeţ.

"Având în vedere evoluţia favorabilă a situaţiei epidemiologice din judeţul Argeş, respectiv scăderea cazurilor persoanelor diagnosticate pozitiv şi, implicit, scăderea gradului de ocupare a paturilor din spitale destinate bolnavilor COVID-19 (...), respectiv Spitalul Municipal Câmpulung şi Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, s-a stabilit necesitatea unei reevaluări a necesarului de paturi COVID-19 şi non-COVID-19. Astfel, DSP Argeş trebuie să analizeze ce spitale, respectiv secţii ale acestora, vor rămâne în continuare destinate bolnavilor COVID-19 şi care dintre acestea se vor transforma în non-COVID-19", se pecizează într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. cei care au murit cu zile pentru ca li s-a refuzat tratamentul si nu au fost primiti in spitalele goale vor influienta soarta multor generatii ale celor care au faptuit grozavia .

    1. suntem o tare de prosti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb