NEMULŢUMITĂ DE ACTIVELE PRELUATE "Sberbank" vrea să ceară despăgubiri de la "Volksbank"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 februarie 2013

Preluarea "Volksbank" de către "Sberbank" - tranzacţie în valoare de 500 de milioane de euro - a fost finalizată în februarie 2012. Afacerea nu a cuprins şi activele "Volksbank" din România.

Preluarea "Volksbank" de către "Sberbank" - tranzacţie în valoare de 500 de milioane de euro - a fost finalizată în februarie 2012. Afacerea nu a cuprins şi activele "Volksbank" din România.

"Sberbank", cea mai mai mare bancă din Rusia, vrea să ia măsuri legale împotriva băncii austriece "Volksbank", pe care a cumpărat-o anul trecut, pe motiv că este dezamăgită de calitatea operaţiunilor moştenite, anunţă Financial Times (FT).

Conducerea "Sberbank" a declarat, citată de FT, că ar putea solicita despăgubiri de la "Volksbank" şi auditorii acesteia, compania KPMG.

"Faţă de declaraţiile iniţiale, avem anumite probleme cu calitatea activelor achiziţionate de la Volksbank", a precizat Gherman Gref, directorul executiv al "Sberbank", adăugând: "Anticipăm că vom avea o discuţie serioasă cu auditorii Volksbank, dar şi cu oficialii băncii austriece".

Reprezentanţii "Volksbank" şi cei ai KPMG nu au dorit să comenteze pe marginea afirmaţiilor conducerii "Sberbank".

Gherman Gref a mai declarat că operaţiunile "Volksbank International" - care au fost redenumite "Sberbank Europe" - au absorbit investiţii totale de un miliard de euro. Următoarea etapă, care va dura câţiva ani, presupune extinderea "Sberbank" în vestul Europei.

"În următorii doi ani - cel puţin - nu luăm în calcul nicio oportunitate comercială semnificativă", a spus Gherman Gref.

"Sberbank", bancă ce deţine aproape o treime din depozitele bancare din ţară, a realizat cea mai mare parte din creşterea rezultatelor pe 2012 din creditarea retail.

În primele nouă luni din 2012, profitul net al băncii a crescut cu 2,7%, în ritm anual, la 262,8 miliarde ruble (8,5 miliarde dolari). Analiştii estimau numai 258,8 miliarde ruble.

Profitul operaţional obţinut de "Sberbank" în perioada menţionată a sporit cu 23%, la 665,6 miliarde ruble.

Luna trecută, "Sberbank" Ucrai­na anunţa că va investi anul aces­ta în dezvoltarea reţelei sale şi în infrastructura IT. Preşedintele băncii, Igor Iuşko, declara că instituţia a deschis 30 de birouri în Ucraina, anul trecut, după cele 50 inaugurate în 2011.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am impresia ca rusii exagereaza mult. Dupa ce ca detin o treime din depozitele bancare din tara, isi permit sa fie nemultumiti de niste active...Foarte frumos totusi ca banca de la noi nu e implicata in situatia asta, se descurca foarte bine si fara rusii astia hrapareti!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb