Nemulţumiţii din PNL se gîndesc să migreze la PD

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 29 august 2005

Aripa Stoica din PNL continuă să strîngă semnături pentru organizarea unui nou Congres

Ionuţ Popescu, demis de Tăriceanu de la finanţe, nu exclude posibilitatea să se înscrie la democraţi, dar spune că nu s-a pus problema aceasta pînă acum

Democraţii au avansat un nou termen pentru anticipate - 25 martie

PNL continuă să strîngă semnături pentru organizarea unui Congres Extraordinar, în toamnă, pentru schimbarea lui Călin Popescu Tăriceanu de la vîrful partidului. În cazul în care acţiunea nu va avea sorţi de izbîndă, mai mulţi lideri ai PNL ar putea să migreze înspre Partidul Democrat. În acest context, remanierea guvernamentală a reaprins gîlceava în Alianţă deoarece PD tînjeşte după fotoliul ocupat de Codruţ Şereş la Ministerul Economiei. Nici aripa Valeriu Stoica nu a amuţit definitiv după ce liderul său a fost pus sub tăcere de forul suprem al partidului. Cu atît mai mult, apropiaţii lui Theodor Stolojan fac opoziţie serioasă premierului Călin Popescu Tăriceanu şi guvernului condus de acesta.

Deputatul PNL Mona Muscă a intrat şi ea în dizgraţie în propriul partid după ce a părăsit Ministerul Culturii. Mona Mus-că declara atunci că gestul său este o reacţie la bîlbîiala lui Tăriceanu în jocul de-a demisia. Acum, Mona Muscă spune că nu intenţionează să părăsească PNL şi nici nu a auzit că alţi colegi ai domniei sale au de gînd să treacă la PD. De asemenea, deputatul ne-a declarat că nu a auzit nimic de intenţia unor lideri PNL cu privire la organizarea unui Congres extraordinar. Deputatul PNL Norica Nicolai susţine că a existat o tentativă de strîngere de semnături pentru apartenenţa la Partidul Popular, însă domnia sa ne-a declarat că nu ştie dacă acţiunea continuă şi pentru organizarea congresului.

Migraţia din PNL-PD poate fi, în opinia doamnei Nicolai, valabilă la nivel local, dînd exemplul preşedintelui Consiliului Judeţean din Prahova care a părăsit PNL pentru democraţi. Domnia sa susţine că PD este cel care a avansat termenul de 25 martie pentru organizarea unui nou scrutin electoral. Iar prioritatea Alianţei ar trebui să fie relaţia PNL-PD care trebuie să manifeste o înţelegerea clară cu privire la actul de guvernare.

Deputatul liberal Cristian Bou-reanu ne-a precizat că termenul de 15 septembrie este definitoriu pentru organizarea alegerilor anticipate. "De abia după data de 15 se vor redeschide discuţiile referitoare la anticipate", spune deputatul PNL. Cristian Boureanu nu crede că liberalii mai strîng semnături pentru schimbarea lui Tăriceanu. Domnia sa însă nu exlude faptul că există posibilitatea ca unii liberali să îşi găsească rostul pe la fraţii de Alianţă.

Proaspătul demis de la Finanţe, Ionuţ Popescu, face parte din categoria liberalilor care consideră că este nevoie să fie declanşate alegeri anticipate. Totodată, domnia sa nu ne-a dat un răspuns categoric în ceea ce priveşte plecarea sa la democraţi. "Nu s-a pus problema niciodată să plec...", ne-a declarat ex-ministrul Finanţelor.

Potrivit statutului PNL, liberalii ar putea să organizeze un Congres extraordinar înainte de termen, în condiţiile în care jumătate plus unu din numărul organizaţiilor îşi exprimă dorinţa în acest sens. Din acest motiv, varianta doi, cum că nemulţumiţii ar putea să plece la PD, este mult mai plauzibilă, mai ales că toţi care s-au manifestat public împotriva lui Tăriceanu sînt mai apropiaţi principiilor lui Băsescu şi Stolojan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb