"Nestle", într-un parteneriat de 7,15 miliarde dolari cu "Starbucks"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 mai 2018

"Nestle", într-un parteneriat de 7,15 miliarde dolari cu "Starbucks"

"Nestle" SA, cel mai mare grup alimentar din lume, va plăti 7,15 miliarde de dolari în numerar către "Starbucks" Corp. în cadrul unei alianţe globale care îi va permite să comercializeze produsele lanţului american de cafenele, transmite Reuters.

"Starbucks" a anunţat, ieri, că va folosi fondurile obţinute din vânzare pentru accelerarea unui program de răscumpărare de acţiuni, iar acordul va mări profitul său pe acţiune cel mai târziu din 2021. "Starbucks" preconizează că va returna aproximativ 20 de miliarde de dolari în numerar acţionarilor prin răscumpărări de acţiuni şi dividende, până în anul fiscal 2020.

"Nestle" anticipează că acordul cu "Starbucks" va contribui la profitabilitatea sa din 2019. Înţelegerea dintre părţi urmăreşte consolidarea poziţiei "Nestle" pe piaţa cafelei. Acordul nu implică unităţile "Starbucks" de distribuţie a cafelei.

"Această alianţă pe piaţa globală a cafelei va aduce Starbucks în casele a milioane de oameni din întreaga lume, prin intermediul prezenţei şi reputaţiei Nestle", a declarat directorul executiv al "Starbucks", Kevin Johnson.

"Nestle" şi "Starbucks" devin parteneri pe o piaţă a băuturilor de consum extrem de fragmentată, în care au avut loc o serie de acorduri în ultima perioadă.

"JAB Holdings", compania de inves-tiţii a familiei de miliardari europeni Reimann, a încheiat o serie de acorduri în domeniu, cu "Douwe Egberts", "Peet's Coffee & Tea" şi "Keurig Green Mountain", reducând diferenţa faţă de "Nestle".

"Nestle", care va prelua circa 500 de angajaţi ai "Starbucks" în cadrul acordului, a anunţat că un program de răs-cumpărare de acţiuni aflat în derulare nu va fi modificat.

Acordul va consolida poziţia "Nes-tle" în Statele Unite, unde ocupă doar locul al cincilea, cu mai puţin de 5% din piaţa cafelei. Liderul de piaţă, "Starbucks", are o cotă de 14%, potrivit Euromonitor International.

Alt jucător mare care îşi extinde prezenţa este "Lavazza" Italia, care a devenit numărul trei mondial. Anul acesta, "Lavazza" a informat că va rămâne o companie independentă, res-pingând, în ultimii ani, propuneri de preluare de la jucători de top din indus-trie: "JAB Holding" şi "Nestle".

"Lavazza" a cumpărat cinci producători de cafea din Europa şi Canada, în ultimii trei ani, mărindu-şi brusc amploarea, dar în martie 2018 a anunţat că intenţionează să se concentreze asupra creşterii organice. Totodată, conducerea "Lavazza" nu ia în calcul o ofertă publică iniţială a companiei, în acest moment.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb