Netanyahu cere comunităţii internaţionale ''să rămână unită'' în faţa Iranului

F.D.
Internaţional / 16 aprilie

Netanyahu cere comunităţii internaţionale ''să rămână unită'' în faţa Iranului

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a îndemnat luni comunitatea internaţională "să rămână unită" în faţa "agresiunii iraniene, care ameninţă pacea mondială", după salvele de rachete şi drone lansate de Iran împotriva Israelului, relatează AFP.

"Comunitatea internaţională trebuie să rămână unită pentru a rezista acestei agresiuni iraniene, care ameninţă pacea mondială", a scris premierul într-un mesaj difuzat de serviciile sale pe reţeaua socială X.

El a salutat "sprijinul Statelor Unite, Marii Britanii, Franţei şi altor ţări în contracararea atacului iranian".

Sâmbătă noaptea, Iranul a lansat circa 300 de drone şi rachete asupra Israelului, ca represalii după atacul aerian din 1 aprilie împotriva consulatului iranian la Damasc, soldat cu moartea a şapte membri din Corpul Gardienilor Revoluţiei, dintre care doi generali, şi a şapte cetăţeni sirieni.

Israelul afirmă că a doborât 99% din dronele şi rachetele iraniene, beneficiind şi de ajutorul aliaţilor săi, în special SUA, dar şi Marea Britanie şi Franţa, ale căror avioane de luptă au acţionat pentru doborârea acestor ţinte.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Israel e o mare putere militara, de varf si au aparat spatiul aerian al tarii la un atac foarte grav ,in acest sens Israel are dreptul sa se apere . Dar sper din tot sufletul ca EU sa nu raspunda apelului la implicare din cererea de solidaritate : acest regim tocmai a aratat lipsa de grija fata de viata umana ,lipsa de umanitate ,nu vedem decat ura ,revansa ,promisiuni nerespectate si valuri de singe ,foamete etc . EU si Romania nu trebuie sa aiba de aface cu asa ceva ,mai ales ca asta ar deschide drum terorismului extremist arab in Europa . Celebra 'descurajare' de care tot vorbeste Stoltenberg ,Geoana si altii aici duce : inarmare pina in dinti a rivalilor dupa care e suficient un act terorist ( poate fi al unor terti !) ,o diversiune ,o ....operatiune speciala si apoi razboiul se intinde ca focul . Poporul roman vrea pace ,si eu zic si israelitii ( poporul ) tot asta vor dar nu mai ia nimeni seama la vocile lor (ca proteste sunt din plin !).

    1. UE este satelit SUA,deci SUA va decide ce va face UE

    alt nebun, care nici macar nu mai reprezinta poporul israelian. trebuia sa-si dea demisia in secunda 2 dupa atacul hamas.

    1. Hai sa asteptam toti sa luam bombe in cap de la toti nebunii!

      EL a atacat primul, trebuia sa se gandeasca , ca vor fi consecinte. pt ca nu gandeste, si in continuare insista ca el "raspunde", se mai pot trezi israelienii cu bombe in cap. pt ca stia cu cine are de-a face. toata lumea ii spune sa nu escaladeze, dar el ba da! pai...

      El a atacat primul,ce sa-ti povestesc,autoritatile iraniene agita spiritele in regiune si se baga peste tot ca un supozitor!Netanyahu este un patriot orice ar zice oricine.

    a prins bibi curaj.....calare pe spatele americanilor din 1948, o arde curajos si se bate cu oricine!

    1. Pana una alta ii cam iese :). Asa ca sa crape trolii de ciuda!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb