NETANYAHU: Revoluţia cibernetică permite ţărilor mici să fie ţări mari

M.I.
Internaţional / 29 ianuarie 2019

Revoluţia cibernetică permite ţărilor mici să fie ţări mari

Revoluţia cibernetică "le permite ţărilor mici să fie ţări mari", a declarat, astăzi, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, subliniind că ţara sa se află pe locul al doilea în topul statelor care au cele mai multe companii de securitate cibernetică în Top 500, informează Agerpres.

Netanyahu a luat cuvântul la deschiderea oficială a Cybertech, eveniment dedicat industriei cibernetice la nivel global.

El a vorbit despre modul în care ameninţările la adresa statelor au evoluat de la atacuri fizice la cele cibernetice. "Totul este vulnerabil în zilele noastre şi totul este supus atacurilor. (...) Suntem în prezent în mijlocul unei schimbări, (...) este o schimbare de la lumea veche la lumea nouă", a punctat premierul Israelului.

Netanyahu a vorbit despre evoluţia industriei cibernetice ca despre o "revoluţie".

"Această revoluţie la care aţi asistat din 2007 în 2017 este o revoluţie ce ne schimbă lumea atât economic, cât şi în privinţa securităţii. Cred că ne-a schimbat şi politica", a afirmat premierul.

Netanyahu a prezentat, în timpul discursului său, un grafic cu ţările care au cele mai multe companii din domeniul securităţii cibernetice din Top 500, arătând că Israelul se află pe locul al doilea, după Statele Unite ale Americii.

"Turnul acela mare sunt Statele Unite ale Americii. Statele Unite ale Americii sunt mai mari decât Israelul, dar nu mult mai mari decât Israelul. Israelul este pe locul al doilea (...) şi primim 20 la sută din ceea ce înseamnă la nivel global sectorul privat al securităţii cibernetice", a punctat premierul.

Netanyahu a punctat că domeniul securităţii cibernetice poate creşte influenţa statelor, indiferent de dimensiunile lor.

"Ce face această revoluţie - în ceea ce priveşte Big Data, inteligenţa artificială şi conectivitatea - le permite ţărilor mici să fie ţări mari. Depinde dacă ai creierul şi sistemul pentru a crea produse conceptuale", a spus Benjamin Netanyahu.

El a vorbit, concret, de situaţia ţării sale şi de condiţiile în care o asemenea industrie se poate dezvolta.

"Israelul nu este o ţară mare, dar trebuie să aibă o forţă de apărare puternică. Pentru a supravieţui, avem nevoie de un creier mare şi investim în acest creier. Găsim cei mei inteligenţi oameni (...). Îi băgăm în aceste reţele de informaţii şi ce facem apoi? Apoi putem face unul din următoarele lucruri: îi punem în medii de afaceri foarte restrictive şi totul se duce de râpă sau se duc în The Valley (Silicon Valley - n.r.) ceea ce mulţi au făcut. Acesta este un lucru frustrant. Sau putem crea un mediu de afaceri prietenos, ceea ce am făcut, cu multe, multe reforme", a punctat Netanyahu.

Premierul a afirmat că este nevoie de taxe scăzute şi reglementări cât mai puţine pentru ca această industrie să se dezvolte.

"Avem o problemă cu reglementările. Politica pe care o avem este să ţinem taxele la un nivel scăzut, iar reglementările, asemenea. Nu este industrie mai susceptibilă şi care să ceară reglementări care să se compare cu securitatea cibernetică. Este ca o armă. Este o armă", a mai spus Netanyahu, amintind de ambiţia sa de a transforma Israelul "în una dintre cele cinci puteri cibernetice ale lumii".

"Pentru asta a trebuit să permitem o combinaţie între sectorul militar, cel ştiinţific şi industrie", a detaliat premierul Israelului.

Cybertech, aflat la cea de-a şasea ediţie, are loc la Tel Aviv Trade Fairs and Exhibition Center. Evenimentul global se desfăşoară timp de trei zile şi aduce în acelaşi loc lideri ai industriei din domeniul industriei cibernetice, reprezentanţi ai guvernelor din lumea întreagă, experţi în tehnologie, companii multinaţionale, startup-uri şi investitori, pentru dialog şi prezentări comerciale ce abordează problemele actuale în domeniul securităţii cibernetice şi soluţiile propuse pentru acestea.

Printre temele abordate se numără pericolul atacurilor cibernetice la adresa democraţiilor, un plan de securitate cibernetică pentru 2020 sau 'ecosistemul cibernetic - modelele UE şi israelian'. Ieri a fost deschis pavilionul expozanţilor la Cybertech, iar marţi este prima zi în care experţii abordează diverse subiecte din domeniu, pe scena principală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb