Lupta dintre serviciile de streaming video pentru timpul şi atenţia telespectatorilor s-a intensificat, în timp ce clienţii caută abonamente mai ieftine, arată o analiză eToro.
Netflix, liderul acestei pieţe, pare să fi găsit combinaţia potrivită între preţ şi calitatea conţinutului, firma continuând să adauge milioane de abonaţi noi în ultimul trimestru.
Dimensiunea pieţei globale de streaming video a fost evaluată la 555,89 miliarde de dolari în 2023 şi se estimează că va creşte de la 674,25 miliarde de dolari în 2024, la 2.660,88 miliarde
de dolari până în 2032. Această creştere va fi determinată în principal de nevoia de servicii de streaming video la cerere (VoD). La acest moment, se estimează că aproximativ 1,4 miliarde de persoane utilizează servicii de streaming video la nivel global.
Deşi acest lucru pare pozitiv pentru industria de streaming video în general, un sondaj recent arată că, cel puţin în SUA, clienţii devin mai selectivi în ceea ce consumă şi cât de mult sunt dispuşi să plătească pentru asta. Aproape 3 din 4 abonaţi la serviciile de streaming consideră că plătesc prea mult pentru abonamentul lor, în timp ce 31% au redus deja acest tip de cheltuieli.
O altă constatare interesantă este că mai mult de jumătate dintre americani s-au abonat în ultimul an la un nou serviciu de streaming pentru a urmări un singur show. După ce acesta s-a
încheiat şi au vizionat ultimul act, 72% şi-au anulat abonamentul, iar 57% au renunţat la acesta în decurs de o lună. Această situaţie a forţat companiile de streaming să-şi regândească strategia de preţuri şi să ofere conţinut calitativ şi interesant pentru a menţine interesul utilizatorilor pentru ceea ce au de oferit.
În timpul nopţii trecute, Netflix a făcut publice rapoartele financiare pentru trimestrul al treilea şi nu a dezamăgit investitorii. Compania a depăşit estimările atât în ceea ce priveşte profiturile, cât şi veniturile. Acestea din urmă au crescut cu 15% de la an la an, la 9,825 miliarde de dolari, iar compania a declarat că se aşteaptă la o creştere de 15% pentru întregul 2024. Netflix a adăugat şi 5,07 milioane de abonaţi noi, depăşind estimările iniţiale de 4 milioane.
Netflix oferă deja şi abonamente mai ieftine, bazate pe publicitate. În trimestrul al treilea, acest tip de abonament a reprezentat peste 50% din înscrieri în ţările în care este oferit, iar numărul de membri care îl folosesc a crescut cu 35% de la un trimestru la altul. Compania va lansa abonamentele bazate pe reclame în Canada în T4, în timp ce alte ţări vor urma în 2025.
Această ofertă se adresează clienţilor atenţi la preţ. Dar, pentru a menţine implicarea utilizatorilor, Netflix încearcă, de asemenea, să ofere conţinut calitativ şi divers. Şi cu o audienţă de peste 600 de milioane de persoane, acest lucru nu este uşor. O măsură a gradului în care abonaţii au îndrăgit un anumit conţinut este timpul de vizionare. În prima jumătate a anului, oamenii au vizionat 94 de miliarde de ore de conţinut pe platforma de streaming. Peisajul serviciilor de streaming este extrem de competitiv. Astfel, pe lângă Netflix, alte câteva companii precum Disney+, Max (HBO), Amazon Prime Video, Youtube, Apple TV+, Paramount, Showtime, concurează pentru atenţia telespectatorilor, timpul şi banii lor. În căutarea de conţinut interesant, platformele de streaming încearcă să treacă de la filme şi seriale la sport. Netflix nu face excepţie şi va începe să transmită în direct meciul de box dintre Jake Paul şi Mike Tyson şi două meciuri din NFL de Crăciun.
Ca urmare a raportării financiare solide de joi, acţiunile Netflix au crescut cu 1,3% în orele de după închiderea bursei. Vinerea trecută, acţiunile companiei au atins un maxim istoric, la 736 de
dolari, marcând o creştere de peste 93% în ultimul an. Preţul acţiunilor a crescut cu 41% de la începutul anului până în prezent.
Netflix este la nivel global, a 19-a cea mai deţinută acţiune de către investitorii de pe platforma socială de tranzacţionare şi investiţii eToro.
1. Nu stiu cum e pe Netflix
(mesaj trimis de anonim în data de 18.10.2024, 16:20)
Nu stiu cum e pe Netflix dar noile filme din Noua Normalitate sunt pline de sange, violenta si apropouri sataniste... E ok asa ?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.10.2024, 17:27)
Si ne si obliga sa ne uitam la ele.