New York Times îşi ipotechează noul sediu din Manhattan din cauza crizei financiare

N.I.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 decembrie 2008

Şi grupul american de presă "Tribune" se află în pragul falimentului

New York Times a anunţat ieri că va împrumuta 225 de milioane de euro prin ipotecarea noului sediu din Manhattan, pentru a face faţă crizei de lichidităţi provocată de comprimarea pieţei de credit şi de scăderea profitului. Grupul de presă Times Company deţine 58% dintr-un turn cu 52 de etaje din New York, construit de arhitectul Renzo Piano şi la care lucrările s-au încheiat în 2007, restul clădirii fiind în proprietatea Forest City Ratner. Partea aflată în proprietatea cotidianului nu a mai fost ipotecată până acum.

New York Times are două credite permanente în curs, fiecare cu un plafon de 400 de milioane de dolari şi unul dintre ele urmează să expire în luna mai, potrivit ziarului. Găsirea unui înlocuitor ar fi dificil, având în vedere condiţiile economice grele şi deteriorarea situaţiei fiananciare a grupului, potrivit sursei citate.

Acţiunea Times Company a pierdut mai mult de jumătate din valoare în cursul anului.

Pe de altă parte, în contextul crizei economice şi compania media CNN (Cable News Network) intenţionează să ofere şi servicii de agenţie de presă pentru ziarele americane şi să facă, în acest fel, concurenţă agenţiei Associated Press.

Viitoarea agenţie, CNN Wire, va fi alimentată de colaboratorii CNN din întreaga lume. În acest fel, CNN ar fi primul gigant al presei din ultimii 20 de ani care va încerca să pătrundă într-o arie dominată până acum de Associated Press (AP), Reuters şi Agenţia France Presse (AFP).

Şi grupul american de presă Tribune, care cuprinde cotidiene ca Los Angeles Times şi Chicago Tribune, se află în pragul falimentului şi ar putea să apeleze la protecţia legii. Dificultăţile financiare vin, în special, din scăderea cu 19% a veniturilor obţinute din publicitate, iar Tribune lucrează deja cu banca de afaceri Lazard pentru consiliere financiară şi juridică.

Grupul a anunţat, în octombrie, o pierdere trimestrială de 124 de milioane de dolari, în condiţiile în care vânzările ziarelor din trustul Tribune au scăzut cu două procente. Luna următoare, agenţia de observaţie financiară Standard and Poor"s estima că Tribune nu va putea genera lichidităţi nici din vânzarea activelor companiei, pentru a-şi achita datoriile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb