NICOLAE CINTEZĂ, BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI: "Sergiu Manea nu trebuie să depună documentaţie la BNR pentru funcţia de CEO BCR"

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 octombrie 2015

"Sergiu Manea nu trebuie să depună documentaţie la BNR pentru funcţia de CEO BCR"

De la 1 octombrie, Sergiu Manea a preluat funcţia ocupată anterior de Tomas Spurny, la Banca Comercială Română

Sergiu Manea, care a preluat, de la 1 octombrie, funcţia de CEO în cadrul Băncii Comerciale Române (BCR), nu trebuie să depună documentaţie la Banca Naţională a României (BNR) ca să obţină avizul băncii centrale, ne-a spus Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din cadrul BNR.

Domnia sa ne-a precizat: "Domnul Manea a obţinut avizul BNR în momentul în care s-a angajat la BCR. Acum, nu este nevoie decât de o notificare. Aşa este procedura, care prevede că, dacă îşi schimbă atribuţiunile, trebuie să mai susţină un interviu la Banca Naţională".

Fost vicepreşedinte pentru Corporate Banking şi Pieţe de Capital, Sergiu Manea îi succede lui Tomas Spurny, care a părăsit poziţia de CEO la sfârşitul lunii septembrie, dând curs altor oportunităţi profesionale. Tomas Spurny a îndeplinit responsabilităţile de CEO pe parcursul ultimilor trei ani şi jumătate, cu mandatul de a gestiona un amplu proces de restructurare şi redresare financiară a băncii.

Surse din piaţa bancară ne-au declarat, în mai multe rânduri, în acest an, că Tomas Spurny va părăsi conducerea BCR, întrucât acesta este un manager de restructurare, iar Andreas Treichl, CEO al Erste Group, şi-ar dori acum un manager de creştere.

Cu puţin timp înainte de a pleca din bancă, Spurny, a lăsat un mesaj cel puţin interesant, plecând de la ideea că întreaga industrie se bazează pe încredere şi convingere: "Nu cred că am făcut greşeli legale, dar am făcut greşeli morale. Persoanele care nu sunt mulţumite de bancă, cred că azi au parte de un tratament complet diferit faţă de ce primeau în trecut".

Domnia sa a atras atenţia asupra faptului că există o nevoie de reaşezare a relaţiilor dintre clienţi şi bancă: "Dacă vii la o bancă şi nu eşti nici matematician, nici expert financiar, te vei confrunta cu o mulţime de termeni care nu-ţi vor spune nimic; trebuie să subliniem clar riscurile pe care le oamenii le pot întâmpina atunci când fac afaceri cu noi". Tomas Spurny a mai spus că misiunea băncilor este să cumpere risc şi să vândă încredere.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pe 10 octombrie am primit o notificare trimisa de BCR in 08 octombrie ca din 01 Octombrie se modifica comisioanele de retragere si se mareste comisionul de la 0,5% la 1%. Bineanteles ca as fi retras banii din timp dar pana sa sa spargi depozitul... Ca orice securistomason Manea isi incepe mandatul cu o hotie. Ca sa poarte noroc!

    1. Maneo, Maneo, fiara rea...... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb